Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106954
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

czy ktos z Was chciałby żyć w tych czasach? Ja szczerze mogłabym żyć, ale tylko w tedy gdybym była z jakieś "wyższej rangi" rodziny, czyli mówiąc prościej nie chciałbym być córką piekarza itp. No oczywiście w tedy kiedy bym mogła wybierać, ale dziewczyny z bogatych domów tez fajnie nie miały. Żadko która wychodziła za mąż z miłości... no nie wiem!, gdybym dostała taką propyzcję musiałbym się zastanowić ;D

a jak Wy?

Carla

Zdecydowanie nie chcialabym zyc w tych czasach. Jest mi bardzo wygodnie w naszym XXI wieku ;). Jedyne, co mi sie podobalo w sredniowieczu, to suknie, ale tylko z wygladu. Oczywiscie chcialabym sie choc raz w takie cudo wystroic, ale krynolina i gorset na codzien to bylby koszmar.

Film bardzo dobry jest, 7/10

maggixy

Poprawka. Krynoliny pojawily sie 300 lat pózniej, wybaczcie :)
Ale zaraz, przeciez krynoline mozna porównac do zniewolenia kobiety w tamtych czasach, zgodzicie sie ze mna?

maggixy

Krynoliny to według mnie te sukienki, ponoć były często obiektem żartów i satyr, no ale żeby porównać to do zniewolenia kobiet, no to nie wiem ;P

odnośnie tych sukienk - te "klatki" napewno były nie wygodne, ale te takie mniejsze mogły byc ok! ;D :p

no ale nie ma co gdybac ;P