Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106954
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

Niezła fabuła, ciekawa scenografia + kostiumy, bdb Eric Bana, Natalie Portman nigdy nie będzie moją ulubienicą ale pokazała sie z dobrej strony, podobnie jak Scarlett Johansson choć ta miała minimalnie mniejsze znaczenie w filmie. "Kochanice króla" to film kontrowersyjny (patrząc na poczynania króla, wuja Thomasa, a nawet Anny). W filmie są tylko 2 pozytywne charaktery: George i królowa Katarzyna, no bo Lady Elizabeth mimo, że chciała dla córek lepszej przyszłości to jednak się nie wysiliła. Mimo tych plusów film pozostawia pewien niedosyt. Dokładniej trudno mi to określić, bo niby wszystko cacy, ale w niektórych scenach było za dużo spokoju. Mało scen spontanicznych wybuchów jak na tak kontrowersyjny temat w tamtych czasach.

7/10

Robson_77

A wiesz, że cała ta historia przedstawiona w filmie miała miejsce w rzeczywistości?? Jak dla mnie film bardzo dobry biorąc pod uwagę jak rzetelnie odnosili się do historii, co w większości filmów jest rzadkością. Natalie Portman miło zaskoczyła, udowodniła, że potrafi zagrać i trudniejsze role. A co do tego "spokoju", w niektórych scenach, były takie czasy i takie obyczaje na dworach królewskich.

ocenił(a) film na 9
ghost_20

No ja bym uważał,z tym ze rzetelnie odnosi sie do historii,bo dla mnie film bardzo dobry,ale książka do historii,to już znacznie gorsza,ale to nawet nie ma sensu porownywać,producenci wykorzystali poprostu pewne wątki historyczne do zrobienia tego filmu.
aa ni nie moge sie niestety zgodzic ze eric był w tym filmie bardzo dobry,nie byla nawet dobry,o ile stanie na ekranie mozna za to uznać,bardzo lubie Erica,ale to napewno nie jest dobra rola