Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106954
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

Oj,na ten film czekam już dość długo...aż oczka się szklą na myśl,że premiera jest przewidziana dopiero na marzec.
Czy muzyka będąca ozdobą w tle zwiastunu pochodzi z tego filmu właśnie?? Jest po prostu cudowna! Często jednak w trailerach pojawia się utwór zaczerpnięty z innego obrazu (choć to nie jest regułą).
Czy ktoś orientuje się czyje wzniosłe nuty zdobią zwiastun tego filmu??
A tak przy okazji...bardzo podoba mi się obsada:-)

Laaand

Utwór w tle trailera nie pochodzi z tego filmu:( Ten sam motyw był użyty również w zwiastunie "Opowieści z Narnii". Niestety nie wiem jak nazywa się kompozytor tej melodii.
A co do obsady... Chciałabym się odnieść do jej wizualnej strony. Zawsze kojarzyłam, że to Mary miała ciemne włosy, a Ann jasne (ale to tylko moje wyobrażenie:D). Właściwie wg historii chyba obie siostry były szatynkami/brunetkami. A Eric Bana jest za przystojny do roli Henryka VIII:) W każdym razie to wszystko nie jest aż tak ważne, bo widać, że aktorzy przyłożyli się do swoich ról. Jak to zwykle bywa w tego typu filmach mamy też do czynienia z oszałamiającą scenografią, co, nie ukrywam, ma dla mnie duże znaczenie.
Na razie na tym skończę swój wywód:)
Z niecierpliwością czekam na premierę.
Pozdrawiam:)

Laaand

Wiedziałem, że coś mi nie pasuje ;-]
W trailerze są dwa utwory, pierwszy to "X-Ray Dog - Here Comes The King", a drugi to wcześniej wspomniany "Immediate Music - Lucius Dei",

Laaand

Wg mnie ten kawełek nie wykonuje Immediate Music tylko X-Ray Dog, a tytuł brzmi Here Comes The King (Choir)

Liquorice

Jak wspomniałem powyżej coś mi nie grało od początku, a użyta są oba utwory. Gdzieś od koło 1:35 rozpoczyna się "Lucius Dei".

ocenił(a) film na 9
angalo

Taak utwor z zwiastunu przepiekny,co do filmu widze ze zapowiada sie bardzo dobrze,ta obsada,hmmmmm

Laaand

ja też nie moge się już doczekać:D:D:D wczoraj ogladalam Troje i znów sobie przypomnialam o tym filmie jak zobaczyłam Hektora....:))) Czekam!!!