Oj,na ten film czekam już dość długo...aż oczka się szklą na myśl,że premiera jest przewidziana dopiero na marzec.
Czy muzyka będąca ozdobą w tle zwiastunu pochodzi z tego filmu właśnie?? Jest po prostu cudowna! Często jednak w trailerach pojawia się utwór zaczerpnięty z innego obrazu (choć to nie jest regułą).
Czy ktoś orientuje się czyje wzniosłe nuty zdobią zwiastun tego filmu??
A tak przy okazji...bardzo podoba mi się obsada:-)
Utwór w tle trailera nie pochodzi z tego filmu:( Ten sam motyw był użyty również w zwiastunie "Opowieści z Narnii". Niestety nie wiem jak nazywa się kompozytor tej melodii.
A co do obsady... Chciałabym się odnieść do jej wizualnej strony. Zawsze kojarzyłam, że to Mary miała ciemne włosy, a Ann jasne (ale to tylko moje wyobrażenie:D). Właściwie wg historii chyba obie siostry były szatynkami/brunetkami. A Eric Bana jest za przystojny do roli Henryka VIII:) W każdym razie to wszystko nie jest aż tak ważne, bo widać, że aktorzy przyłożyli się do swoich ról. Jak to zwykle bywa w tego typu filmach mamy też do czynienia z oszałamiającą scenografią, co, nie ukrywam, ma dla mnie duże znaczenie.
Na razie na tym skończę swój wywód:)
Z niecierpliwością czekam na premierę.
Pozdrawiam:)
Wiedziałem, że coś mi nie pasuje ;-]
W trailerze są dwa utwory, pierwszy to "X-Ray Dog - Here Comes The King", a drugi to wcześniej wspomniany "Immediate Music - Lucius Dei",
Wg mnie ten kawełek nie wykonuje Immediate Music tylko X-Ray Dog, a tytuł brzmi Here Comes The King (Choir)
Jak wspomniałem powyżej coś mi nie grało od początku, a użyta są oba utwory. Gdzieś od koło 1:35 rozpoczyna się "Lucius Dei".
Taak utwor z zwiastunu przepiekny,co do filmu widze ze zapowiada sie bardzo dobrze,ta obsada,hmmmmm