Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106954
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

Obejrzałam pierwsze 10 odcinków serialu Tudorowie (Tudors) i już przyzwyczaiłam się do Natalie Dormer grającej Annę i nie wyobrażam sobie zupełnie Portman, którą jako aktorkę lubie ale nie widzę w tej roli... no cóż Dormer swoim wyglądem idealnie ukazuje prowokującą Annę Boleyn, jest stworzona do tej roli.
Ale to takie małe porównanie :) w końcu to zupełnie inny film ale bradzo zdziwiłam się widząc nazwisko Johansson i Portman........

Golden_Rose

ja mam podobne odczucia,dodatkowo tak spodobała mi się postać Henryk VIII grana przez Jonathan'a że trudno mi sobie wyobrazić kogokolwiek innego,xóż zobaczymy

giovannao

Jonathan jako Henryk jest genialny :)

Golden_Rose

zgadzam się, Jonathan jest boski, tak samo jak cały serial!
film chętnie obejrze bo interesuje mnie wszystko co z Henrykiem VIII związane ale Scarlett wybitnie mi tutaj nie pasuje... Natalie też nie bardzo, wydaje mi się, że ma zbyt niewinną buzie do takiej roli ;)

ocenił(a) film na 5
Golden_Rose

Dokładnie... Przy Dormer Portman wygląda... hmmm jaki tu epitet użyć... słabo, nie na miejscu... :] Nie pasuję do tej roli

ocenił(a) film na 5
Golden_Rose

Zgadzam się, po kreacjach jakie stworzyli Natalie Dormer i Jonathan Rhys-Meyers, oraz Helena Bonham Carter i Ray Winstone - dla mnie jeszcze lepszych, nie wyobrażam sobie jak w tych rolach poradzą sobie Portman, Bana i na dodatek Johansson...boję się, ale film i tak obejrze - choćby z ciekawości :P Poza tym to trójka dobrych aktorów, więc mam nadzieje, że się obronią i będzie kolejny fajny film do kolekcji o Heniu.
Btw. pozdrawiam wszystkich zafascynowanych Henrykiem VIII i spółką :)

Golden_Rose

Zgadzam się :D Tudorowie to świetny serial a Dormer i Jonathan są po prostu genialni w swoich rolach :).

ocenił(a) film na 6
Golden_Rose

W porównaniu do Tudorów ten film jeszcze mniej trzyma się faktów niż serial. Natalie Portman wypadła nieźle - nie widziałam dotąd, żeby grała wredną osobę. Poza nią nikt nie miał wiele do zagrania, niestety. Ładne zdjęcia, tylko trochę za bardzo podkolorowane. 6/10.