Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106953
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

Dostalam ten film w pazdzierniku na urodziny. Nie mialam okazji obejrzec jeszcze ( z braku czasu) Ale w swieta zamierzam nadrobic.
Osoba ktora mi go podarowala kierowala sie moim gustem jesli chodzi o filmy kostiumowe i historia ktora rowniez lubie.
Warto obejrzec ten film? Mozna prosic o streszczenie (ze spoilerami moga byc rowniez)
Jesli nie warto nie bede marnowac czasu :)

ocenił(a) film na 7
Angel_of_Music

Właśnie skończyłam oglądać.
Warto. Film ładny wizualnie, ale i dobrze obsadzony aktorsko. Małe niescisłości historyczne można mu wybaczyć. Nie powala na kolana, ale warto poświęcić na niego czas.
Akcja "rozpoczyna się", gdy Katarzyna Aragońska po raz kolejny rodzi martwe dziecko. Wuj i ojciec sióstr Boleyn wiedząc, że Henryk VIII będzie szukał pocieszenia w ramionach innych niż własna żona kobiet, aranżują spotkanie, na którym to Anna ma króla "oczarować". Nieźle Jej to idzie, jednak do pewnego momentu...
Koligacje rodziny Boleynów pokazane są tu nieco lepiej niż np. w "Annie tysiąca dni".
Polecam i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
polepionaona

film sredni nie powalajacy. ciekawe malownicze widoki niezla obsada i nic wiecej. duzo niescislosci histrorycznych. nie przekonal mnie zupelnie ot kolejny film obejrzany o ktorym zapomne 5/10. jesli ktos jest zainteresowany ta tematyka to polecam dynastie tudorow - serial znacznie lepszy.