Kochanice króla

The Other Boleyn Girl
2008
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 106954
5,7 22 krytyków
Kochanice króla
powrót do forum filmu Kochanice króla

strasznie mi sie podobal, jest wszystko intryga, piekne kobiety, milosc, seks władza. Jedyny minus wyglad Henryka VIII z tego co pamietam z historii to nie byl tak przystojny wrecz odwrotnie

użytkownik usunięty
nikusssia100

mi Eric Bana bardzo podobał się w roli Hneryka VIII. ;)

ocenił(a) film na 10

Nie chodzi o to ze mi sie nie podobał tylko po prostu nie pasował mi do historycznego wizerunku Henryka VIII ale to nie wina aktora tylko reżysera :)

nikusssia100

Z historycznych źródeł wynika że w młodości był czarujący i przystojny, dopiero z wiekiem stawał się coraz wredniejszy, grubszy, brzydszy i odpychający. Prawdopodobnie jego przemiana miała ścisły związek z poważną kontuzją osniesioną na turnieju rycerskim i od tego czasu jest od coraz paskudniejszy (kompletnie zwyrodniały etycznie, bezwzględny, opasły samotnik, od którego daje smrodem na kilometr z powodu gnijącej, owrzodzonej nogi ). No cóż ludzie się zmieniają...

ocenił(a) film na 10
martyna31085

Dziekuje ze informacje widac moja wiedza historyczna z tego zakresu byla dosc uboga. Zawsze na hasło Henryk VIII wyobrażałam sobie mało pociągającego faceta i taki obraz został mi z lekcji historii. Ale tu mnie zainteresowalaś musze doczytac ;) całe zycie sie człowiek uczy.dzieki

ocenił(a) film na 9
nikusssia100

Mnie film się również bardzo podobał,jak również aktor odtwarzający rolę Henryka VIII.Rzeczywiście trudno uwierzyć,że w młodości był przystojny.Szukałam dowodów na to i jakoś nie mogłam znaleźć,co prawda był szczuplejszy,ale urodą raczej nie grzeszył.W jego przypadku to władza była najlepszym afrodyzjakiem,w końcu miał sześć żon.

ocenił(a) film na 10
kinomanka_8

Rola Natalie bardzo dobra. Lubię ją coraz bardziej jako aktorkę. :) Film wspaniały, ciekawy. Szkoda tylko, że nie mogę dorwać książki. Mam nadzieję, że jest równie dobra co film.

ps. czy w książce też Henryk gwałci Annę ?

ocenił(a) film na 8
niepokorna_ja.

Haha no tak, to ważne, bo jak nie gwałci to nie ma po co czytać ;)