PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124613}

Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 583 tys. ocen
6,7 10 1 582615
4,8 51 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

Mam pytanie. Jakie sceny dodano w wydanej przez imperial "wersji rozszerzonej". Film widziałem w kinie i teraz zastanawiam się czy warto kupić "wersję rozszerzoną" ? Czy dodane sceny sprawiają, że film jest lepszy czy jest to tylko chwyt marketingowy zachęcający do kupienia filmu na DVD ?. Z góry dziękuje.

ocenił(a) film na 4
grzegorzbaczewski

tez chcialbym sie dowiedziec co to za sceny?

na pewno dodana jest chyba scena skladania zeznan przez langdona na komisariacie, tak mi sie wydaje bo nie kojarze jej z kina, no i pokazanie morderstw sylasa tego tez chyba nie bylo

ocenił(a) film na 7
Cyric

ciezko mi powiedziec, ktore sceny zostaly dodane, poniewaz niewidzialem filmu w kinie, mam tylko wersje DVD.

NAtomiast z tego co slyszalem, ludzie twierdzili, ze film sporo zyskuje na rozszerzeniu.

Mi osobiscie calkiem sie podobal, bardzo dobry kawalek kina, bardzo przyjemnie sie ogladalo.

Zapraszam na www.projektdvd.pl

ocenił(a) film na 8
lukdos

Porownywalem dwie wersje i jest wiele scen dodanych,np jak profesor z ta laseczka szukaja czegos w luwrze i przybywa policja to w zwyklej wersji widac tylko ze udalo im sie uciec a w rozszerzonej jest scena w ktorej przylapal ich policjant i szantazuja go ze zniszcza obraz jak nie opusci broni.To tylko przyklad takich krotkich scenek jest wiele i to wszystko zlozylo sie na to ze film jest dluzszy o okolo 25-30 od kinowej.Czesc nie zostala opublikowana z powodu sprzeciwu Kosciola.

ocenił(a) film na 5
kuba0506

A podobno jest zapowiedz Aniolow i Demonow...?? jak to wyglada? ta zapowiedz...:)

ocenił(a) film na 7
Longusiowe_Szalenstwo

zapowiedz istotnie jest..odtwarza sie tu zprzed filmem "Kod..".....lecz ciezko ja nazwac zwiastunem...wyglada tak jak pierwsze zapowiedzi Kodu..czyli krotki filmik z samymi literkami.

Zapraszam na www.projektdvd.pl

ocenił(a) film na 4
grzegorzbaczewski

Rozszerzona jest również scena ucieczki Silasa z więzienia oraz przeprosin Fache.

ocenił(a) film na 10
Hidan

Praktycznie każda scena w wersji dvd jest rozszerzona.Jest więcej dialogów,pogłębione są postacie bohaterów...Krótko mówiąc-Howard popełnił błąd nie wpuszczając tej wersji do kin bo jest o niebo lepsza od kinówki.Momentami czułam się tak,jakby zaserwowano mi inny film :D Poza tym ilość dodatków na drugiej płycie może przyprawić o zawrót głowy;))Warto było wydać 80 zł;))