Longlegs spotkał Lee i jej matkę chwilę przed jej 9 urodzinami, czyli w 1974 roku. Od wtedy zmusił matkę, żeby została jego wspólniczką. Do zabójstw na farmie Camerów doszło jakoś w latach 60, chyba w filmie pada rok 1966. W jaki sposób więc matka przyniosła lalkę do ich domu, skoro jeszcze nie poznała Longlegsa?
A druga rzecz, kto i po co ukrył lalkę w podłodze na tej farmie?
Zauważyłem te nieścisłość podczas drugiego seansu. Chyba, że coś przeoczyłem i nie skumałem.
O ile dobrze pamiętam to na farmie Camerów był Longlegs, to dlatego pojechali przesłuchać tą dziewczyne w szpitalu psychiatrycznym
Lalkę mógł ukryć Longlegs, wydaje mi się że miał to być grób ocalałej dziewczynki lub miejsce w którym powinna zginąć
Myślę że to bardzej metafora zawieszenia/czyśćca/ czy użytego w filmie słowa limbo
Gdy FBI znalazło lalkę i wyciągnęło ją z ,,grobu" to dziewczynę oddwiedził Longlegs a ona sama ,,nabrała trochę życia"
Ale w retrospekcji to matka Lee przynosi lalkę do Camerow i mówi że "zostali wybrani". Potem stamtąd ucieka przerażona i rzyga na jezdnię. Sam już nie wiem
Do tego ocalała córka mówi do Lee w szpitalu, że gdzieś ją widziała lub osobę podobną - matke podobną do swojej córki, Lee?