PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95311}

Kodeks 46

Code 46
2003
6,2 3,8 tys. ocen
6,2 10 1 3799
5,8 4 krytyków
Kodeks 46
powrót do forum filmu Kodeks 46

to jeden zlepszych s-f jaki nakręcono, żadnych urągających zdrowemu rozsądkowi wydarzeń, nie zabrakło twórcom wyobraźni, chcieli cos powiedziź nam wspóczesnym, a nie tylko zabawic sie tanim kosztem pewnymi mozliwosciami z jakimi mozemy sie w przyszłości spotkać; zajebioza klimat, tu się na prawdę postarano, ściężka dzwiękowa deklasująca gładko ścięzkę z "Między słowami", kto obejrzy przekona się dlaczego właśnie ten tytuł wymieniam, temat wzięty z jakiegoś koszmaru, ale potraktowany z wyczuciem, no ale i tak pewnie spodoba się tylko nie licznym, niestety nikt tu nie pada trupem i nie ma krwi na ścianach

ocenił(a) film na 8
Analog

Może wiesz jaki tytuł nosi utwór Coldplay który słychać pod koniec filmu?

ocenił(a) film na 8
Leonard_Shelby

Ten utwór, o który pytasz, to Warning Sign. Możesz go znaleźć na najnowszej płycie "a rush of blood to the head". Swoją drogą, poza głównym tematem muzycznym, zrobił na mnie największe wrazenie...

ocenił(a) film na 8
emma007___

Poza tym, czy ktoś wie, czy ten film w ogóle był w Polskich kinach? Ja w ogóle go nie kojarzę i nigdzie nie mogę znaleźć daty polskiej premiery...

-------I Miss You--------- :)

ocenił(a) film na 8
emma007___

Z tego co wiem to filmu nie było w Polsce i nie będzie. Chyba żaden dystrybutor się nim nie zainteresował, a szkoda... Chętnie wybrałbym się do kina. Dzięki za podpowiedź (warning sign) :-)

użytkownik usunięty
emma007___

ello no wlasnie jak znalezc ta muzyke z glownego tematu muzycznego ?? jest rewelacyjna :D

Analog

:) zgadzam się w 100% - najlepsze było jak w czasie oglądania co chwila kojarzył mi się z "Między słowami", potem wchodzę na filmweb, czytam Twój komentarz i widzę, że nie tylko ja tak miałem :)

rniczypo_2

Dzięki za utwierdzenie, że nie warto oglądać :). Pomogło mi porówanie do "Między słowami" - filmu beznadziejnie beznadziejnego :).

ocenił(a) film na 9
rniczypo_2

Ja także widzę podobieństwo do świetnego "Mięszy słowami" - nie jestem sam:) Luknij na mój pościk.

Analog

Zgadzam sie, na mnie ten film tez wywarl duze wrazenie. Najlepsze jest to ze gdybym zajrzal tu i przelecial komentarze to pewnie bym go nie ogladnal (przewazaja komentarze ze film jest nudny, a nawet pojawiaja sie ze "tani" sic!).