PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6811}
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2795
5,0 2 krytyków
Kolejność uczuć
powrót do forum filmu Kolejność uczuć

Nie znoszę Olbrychskiego!

użytkownik usunięty

Ta jego rola jest obrzydliwa i poniżej jakiegokolwiek poziomu! Żeby takie sceny nagrywać z córką swoich przyjaciół. Odrażające i całkowicie oddające naturę tego maluczkiego człowieka :/ Jako aktor nigdy mnie niczym nie zachwycił, jako człowiek jest dla mnie dnem...

użytkownik usunięty

Olbrychski jest jednym z najlepszych polskich aktorów.
Wystarczy zobaczyć "Potem nastąpi cisza" czy "Różaniec z granatów", a nie tylko jakąś nędzną komedyjkę.

użytkownik usunięty

Po pierwsze wg mnie "Kolejność uczuć" nie jest komedią. Po drugie widziałam prawie wszystkie filmy, w których ów pan wcielił się w główne role, bo moja matka próbowała mnie do niego przekonać. Nadal jednak uważam, że gdyby nie był ulubieńcem Wajdy nie osiągnąłby nic...

użytkownik usunięty

Obejrzyj sobie jego role u Zanussiego, tam gra wyśmienicie.

Oj tak na start Zanussiego. Przyśnie. Dajcie coś żwawszego. 'Małżeństwo z rozsądku' na przykład. Do Zanussiego to trochę trzeba potrenować.

'Kolejność uczuć' jest satyrą, tak wynika z wypowiedzi samego grającego.

ocenił(a) film na 4

Olbrychski NIE jest "jednym z najlepszych aktoro polskich". Jest popularny, a to nie to samo.

użytkownik usunięty
Cpt_Spaulding

jest jednym z najlepszych aktorów polskich !

Wystarczy zobaczyć "Wesele" !

ocenił(a) film na 4

najwyraźniej pozostniemy przy własnych opiniach..................................

użytkownik usunięty
Cpt_Spaulding

najwyraźniej

'Wesele' na start może być. Robi tam z siebie takiego radosnego wariata, że się udziela i może zaskoczyć. Zwłaszcza ten kawałek z Wyspiańskiego o nienoszeniu bielizny i lepszym żywocie z tegoż powodu pasuje mi idealnie do niego.

ocenił(a) film na 5

Najlepszymi polskimi akorami są , byli : Roman Wilhelmi , Janusz Gajos , Marek Kondrat , Piotr Fronczewski , Marian Dziędziel . Olbryski jest oczko niżej .

użytkownik usunięty

Olbrychski nie jest aż taki zły jako aktor, ale to prawda jego rola w tym filmie jest odrażająca. Chociaż pewnie każdy mężczyzna, który by ją zagrał zostałby znienawidzony przez pewną ilość żeńskiej publiczności...
Co do Marii Seweryn to w napisach końcowych uwzględniona jest także jej dublerka

'Chociaż pewnie każdy mężczyzna, który by ją zagrał zostałby znienawidzony przez pewną ilość żeńskiej publiczności...' Tak sądzę. Ta rola miała być śliska i jest.

'Żeby takie sceny nagrywać z córką swoich przyjaciół. Odrażające' - toż samo podobno pojawiło się w głowie samego Olbrychskiego, kiedy po iluś miłych i całkowicie obcych kandydatkach do całowania zobaczył ostateczny wynik castingu... ale reżyser zadecydował