Zastanawia mnie dlaczego nikt nie nakręcił dalszych części po Kolekcjonerze ? Są równie dobre
Choć nie czytałem, chyba rozumiem twoją dezaprobatę - czytałem serię Jo Nesbo, zaczynając od Łowców Głów, obejrzałem film i nie bardzo kumam dlaczego nie kontynuują serii, to byłaby lawina hitów przecież :?
Jo Nesbo czytałam : "Czerwone gardło" i "Pentagram" . Super, ale żadnej ekranizacji niestety nie dojrzałam. Ale zaraz naprawiam swój błąd :-)
ja pentagram dopiero zaczynam, ale do tej pory każdy kreat z cyklu mi się podobał, więc nie spodziewam się zmian, co najwyżej na lepsze :)
Czytałem czytałem: wiem, że Łowcy Głów to oddzielna pozycja, jej bohaterem jest specjalizujący się w kradzieży dzieł sztuki osobnik, na tyle bystry, by dostrzec wystającą wiadomo z czego szpilkę i inteligentny, by rozpracować związek pomiędzy żelem do włosów a szansą na zastosowanie mikrotechnologii, natomiast cykl HH opisuje perypetie Harry'ego Hole, który okazuje się być nieco mniej nałogowym alkoholikiem, niż wynika to z epilogotrailów. Napisałem tak dlatego, że przed cyklem HH czytałem właśnie Łowców Głów :)
Dla mnie film "Kolekcjoner kości" jest bardzo dobry i chętnie do niego wracam. Jednak trzeba przyznać, że nie odniósł on szczególnie dużego sukcesu, jeśli chodzi zyski i recenzje (zresztą widać po forum na FW, że ma różnie opinie). To pewnie nie zachęciło twórców do filmowej kontynuacji serii. Jeśli nawet kiedyś doczekamy się kolejnej odsłony, to pewnie i tak z inną parą aktorów niż Denzel i Angelina, bo są oni już trochę za starzy (film niedługo będzie miał 15 lat). Byłaby to szkoda. Przynajmniej dla mnie :/