PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849}

Kolekcjoner kości

The Bone Collector
1999
7,5 192 tys. ocen
7,5 10 1 192069
5,6 41 krytyków
Kolekcjoner kości
powrót do forum filmu Kolekcjoner kości

Niezgodności.

ocenił(a) film na 9

Proszę mi wybaczyć lenistwo, jeśli taki temat już się pojawił, ale jakoś nie chciało mi się sprawdzać.;)

Proponuję, by ci którzy czytali książkę, wymieniali ewentualne niezgodności z oryginałem Deavera.

Ekhm... to może zacznę.:)

Nazwisko Amelii. W książce nazywa się Sachs.

kuba270

Para w taksówce to szef i pracownica a w filmie zrobili ich jako pare, ktora się kocha. Ofiara, którą pogryzly szczry powinna byc kobietą i powinna przeżyć. Dużo jeszcze by wymieniać. Film ogólnie fajny, ale jakbym nie czytała książki, to byłby lepszy...

ocenił(a) film na 8
elenkaa

nie było w filmie jednej ofiar, tej otyłej. Staruszek został porwany i zanurzony w wodzie bez dziewczynki. Dziewczynka natomiast została porwana wraz z matką która potem była zamieszana w jakis wybuch bomby na zebraniu ONZ, które w filmie też pominięto. W książce opiekunem Lincolna był facet - Thom tutaj dali kobietę Thelmę. Amelia miała inne nazwisko ale też długie ognistorude włosy ;) I jej ojciec chyba nie popełnił samobójstwa ? Pewnie jeszcze trochę by się znalazło:)

oliina

Rhyme ruszał palcem serdecznym a nie wskazującym lewej ręki. ;d
więcej mi narazie do głowy nie przychodzi, poza tym co napisaliście wcześniej ;]