PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849}

Kolekcjoner kości

The Bone Collector
1999
7,5 192 tys. ocen
7,5 10 1 192069
5,6 41 krytyków
Kolekcjoner kości
powrót do forum filmu Kolekcjoner kości

Lubię thrillery - szczególnie te, w których zbrodnia jest ukazana jako swoistego rodzaju artyzm, zaplanowany wg określonego klucza. ”Kolekcjoner kości” to właśnie film tego typu. Bardzo mi się podobał, ale nie trzymał w napięciu tak jak ”Siedem”, czy ”Milczenie Owiec”. Również specyficzna więź, która wytworzyła się między sparaliżowanym policyjnym geniuszem (Denzel Washington) i policjantką (Angelina Jolie) nieco przypominała relację Starling i Lectera. Być może film wywarłby na mnie jeszcze większe wrażenie gdybym obejrzał go tuż po jego nakręceniu. Niemniej jednak zasługuje na ósemkę.

ocenił(a) film na 7
galladorn

Film niczego sobie :) A mnie zaciekawiła rola Eda O'Neila. Bo znam go ze ,,Świata wg Bundych" i właściwie nie wiedziałam czego się po nim spodziewać. A tu nawet fajnie grał xD
Choć zgodzę się, że film nie trzymał aż tak w napięciu.

ocenił(a) film na 8
assa_fw

Okazało się, że Ed O'Neil to dobry aktor, który niejako zrósł się z postacią Ala Bundego. Wykreowana postać żyje własnym życiem. Trudno postrzegać aktora w oderwaniu od niej. Podobnie jest w przypadku Andrzeja Grabowskiego, w moim odczuciu bardzo dobrego aktora, któremu bardzo trudno odciąć się od roli Ferdka Kiepskiego. Z tą rolą jest kojarzony przez większość widzów i w pewnym sensie jest to jego przekleństwo.

ocenił(a) film na 8
galladorn

Ja akurat patrząc na Grabowskiego nie widze Ferdka Kiepskiego. Jesli ktos ogląda tego typu shitcomy to sie mu to może przytrafic. Dla mnie Andrzej Grabowski to jednak wiele innych ciekawych ról, za które bardzo faceta podziwiam jako aktora nie dającego się zaszufladkowac

ocenił(a) film na 8
bartje

Ja również. Przypuszczam jednak, że gdyby przeprowadzona została ankieta: "Z jaką rolą kojarzy Ci się Andrzej Grabowski" większość respondentów postawiłaby na Ferdka. Smutne to trochę ale nie wszyscy pamiętają "Bożą podszewkę" czy np. "Boże skrawki".

ocenił(a) film na 7
galladorn

tak jest z prawie wszystkimi aktorami grajacymi w popularnych serialach. nie chce, ale gdy ogladam np. film z Garym Sinisem to niestety nasuwa mi sie obraz i postac Maca z CSI:NY.

ocenił(a) film na 8
LeaMao

Ja akurat tego serialu nie oglądam to mi się nie nasuwa. Wydaje mi się jednak, że to nie jest zły serial i nie psuje w znaczący sposób wizerunku aktorów w nim grających.