PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849}

Kolekcjoner kości

The Bone Collector
1999
7,5 192 tys. ocen
7,5 10 1 192069
5,6 41 krytyków
Kolekcjoner kości
powrót do forum filmu Kolekcjoner kości

Ogólnie film wydawał się spoko - zwłaszcza role głównych bohaterów, klimat zagrożenia i fabuła. Później momentami film przynudza - poza tym motywy zabójcy są totalnie idiotyczne. Ale końcówka jest już FATALNA. Raz, że morderca miał oczy innego koloru niż człowiek pod koniec filmu, dwa, że wydawał się być ostrożnym i spokojnym psychopatą - a pod koniec sprawiał wrażenie totalnego świra - socjopaty, po trzecie - dlaczego, u licha, zabijał tych wszystkich ludzi? Żeby dotrzeć do Lincolna? Nonsens...

ocenił(a) film na 8
Bruce_Lee

Myślę podobnie do ciebie. Poza tym ten psychopata miał wszystko idealnie zaplanowane, to czemu nie zamknął drzwi? Jolie wparzyła tam bez problemu. A oczy były niebieskie, tyle że ciemniejsze. Ja myślałam, że zabójcą jest ten facet policjant, co go nazwał kaleką. Ale ogólnie fajny film. Dobrzy aktorzy, nastrój i akcja.

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Dlaczego oczy mialy inny kolor? Na codzien nosil okulary, gdy latal jako zabujca w masce nosil soczewki, no i szarpnal sie na tak bajeranckie ze zmieniaja kolor.

Film jest swietny i nalezy pamietac ze jest na podstawie ksiazki, z tad te nietypowe zachowania mordercy.
Najlepszy w calym filmie jest klimat, NY noca, po prostu genialny i podklad muzyczny zasluzyl sobie na oscara. No i obsada .... :) .....

Jesli ktos zna podobne poza Milczeniem Owiec i Siedem, czekam na oferty ;)

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

W filmie pominięto wiele moim zdaniem ważnych i bardzo ważnych szczegółów, ale gdy przeczytasz książkę, zrozumiessz dokaldny motyw i czemu wlasnie tak sie skonczylo.

Najbardziej boli mnie to ze zabrakło scen w których ukazuje się, żę Lincolm, czuje cos do Amelii!! A w ksiazce taki ladny romans, ehh...