Czy w jakieś książce Pratchetta było wspomniane, że Patrycjusz ma psa?? W filmie jest scena, gdzie Patrycjusz trzyma małego pieska w stylu owłosionego chihuahua i nie bardzo mi to pasuje do tej postaci... Chciałabym wiedzieć czy był to pomysł wniesiony tylko do filmu, czy zaczerpnięty z książki. ;)
Tak. Nie czytałam wszystkich książek, ale Patrycjusz na pewno miał teriera. Było o tym w "Prawdzie" i w "Straż Straż". Może jeszcze gdzieś, ale nie pamiętam :)
Dzięki za odp. ;)
Co prawda czytałam obydwie te książki ale już dość dawno i musiało mi to jakoś umknąć... Chyba czas odświeżyć te lektury, he ;)
Jak można było czytać "Prawdę" i nie zauważyć wątku psa - przecież on jest kluczowy dla tej książki? Coś kręcisz...
Szczekacz-Wuffles, podstarzały terier ostrowłosy, brzydko pachnący i kichający na ludzi pupilek lorda Vetinariego.
Owszem... właśnie! pytanko. Trochę się zasmuciłam, kiedy w ŚF przeczytałam, że Wuffles już nie żyje. Czy było o jego Śmierci w jakiejś innej książce?
Nie przypominam sobie niestety, ale przecież Patrycjusz ma już nowego pieska ;) Mam nadzieję, że Pan Maruda gonie zastąpi Wufflesa ;)
pan maruda nie jest patrycjusza tylko moista von lipwiga, no przynajmniej w polowie swiata finansjery bo jeszcze nie skonczylem :P