Kolor magii

The Colour of Magic
2008
6,9 8,7 tys. ocen
6,9 10 1 8690
5,8 4 krytyków
Kolor magii
powrót do forum filmu Kolor magii

Nie spodziewałem się że dorówna słowu pisanemu, jednak warto obejrzeć. Trochę za bardzo "bajkowy" klimat zrobili i pominęli kilka wątków (np pojawiający się znikąd sklep, Bel-Shamharoth).
Wielki plus dla postaci Trymona - świetny, nieszczery uśmiech :D. Reszta aktorów także dobrze dobrana. Do wyglądu i animacji Smoków, troli (Stary Dziadunio) i Bagażu nie mam zastrzeżeń.

jakoobs

Ale Dwukwiat to powinien być jakiś żółtek, kraj skoąd pochodzi to przeciez takie skrzyzowanie Japonii i Chin

ocenił(a) film na 10
saturnin

Jednak zauważ że są oddane wszystkie jego cechy wyglądu opisane w książce :) To, że posługuje się piktogramami, jego kraj jest otoczony murem i jest bogaty wcale nie znaczy że jest żółty [sikający pies][sikający pies][sikający pies]

oscar_6

W "Kolorze Magii" nie można tego wywnioskować, ale czytając ciekawe czasy jest to praktycznie na tacy podane.

jakoobs

Witam, widziałem tylko kawałeczek i mam pytanko, kto gra Patrycjusza??

ocenił(a) film na 9
weeez

Patrycjuszem jest Jeremy Irons...ach! ach! ;D

Becia_7

Też byłem przekonany że to Jeremy Irons, ale nie ma na żadnej liście, nawet jako "guest" ;)

jakoobs

Właśnie udało mi się otrzymać ten film, nie mogę się doczekać, aby to obejrzeć. Trzeba przyznać, że Wiedźmikołaj był idealnie nakręcony, myślę, że na tej części tymbardziej się nie zawiodę. Pozdrawiam wszystkich ze Świata Dysku :)