PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10035783}
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 38859
4,1 29 krytyków
Kolory zła: Czerwień
powrót do forum filmu Kolory zła: Czerwień

Wiem ,że z ekranizacjami bywa różnie ale tutaj zarówno jako fanka Sobczakowej i Trójmiasta czuję się rozgoryczona. Książka miała to coś bo bardzo była osadzona w Trójmieście (gratka dla mieszkańcow),fajnie rozbudowane postacie, intryga się spójnie układała, klimat a tutaj... tak bardzo zrobione po łebkach, że aż sama nie wierzę. Ociosane z ważnych momentów, informacji,kontekstów....nic tu się nie broni :( Nawet plejada fajnych aktorów

Fashionistas

W punkt. Mam dokładnie takie same odczucia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
pfalcon

Brawo

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pfalcon

Odezwały się polaczki, dla których inne zdanie to obraza majestatu króla pipidówki kreowanej przez takich samych małych, dwulicowych polaczków na metropolię głupoty i zadufania. Chleba i igrzysk tylko tego wymaga hołota.

ocenił(a) film na 7
faqUall

No i żeś się obsmarkał zakompleksiony europejczyku.

ocenił(a) film na 6
Fashionistas

Książka była lepsza. Nowe, nie znałem.

Fashionistas

XDDDDDD

Fashionistas

jesteś jak straszna kura domowa komentująca film , i myśląca że zeżarła rozumy tylko nie swój fuj

ocenił(a) film na 8
Fashionistas

Dawno nie widziałam tak dobrej polskiej produkcji, książki nie czytałam. Czy kiedykolwiek zekranizowano książkę 1:1? Nie. Także ocena jest nieobiektywna i szkoda, że są tacy ludzie którzy zaniżają ocenę dobrym produkcjom.

ocenił(a) film na 7
Klaudiag95

w punkt.Ja też książki bie czytałem.Jak na poslki film był mega wciągający.Jedynie rozbierane sceny były niepotrzebne i muzyka w niektórych momentach.Chcialbym więcej polskich thrillerow/kryminałów w ten desen

ocenił(a) film na 3
Klaudiag95

Zekranizowano "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - Stieg Larsson, czyli "Dziewczyna z Tatuażem", więc można.

ocenił(a) film na 7
Fashionistas

Ale dlaczego oceniasz film, przez pryzmat książki? Powiem szczerze, nie jest to wybitne dzieło, ale jak na kryminał jest dość dobry. Film nie nudzi, nie wszystko jest od razu oczywiste. Dla mnie minusa zalicza w końcówce sceną zabójstwa, która jest głupia i źle ukazana, albo powinni ją zmienić, albo dodać jakiś kontekst, bo to się nie trzyma.

ocenił(a) film na 7
Fashionistas

Ale dlaczego oceniasz film, przez pryzmat książki? Powiem szczerze, nie jest to wybitne dzieło, ale jak na kryminał jest dość dobry. Film nie nudzi, nie wszystko jest od razu oczywiste. Dla mnie minusa zalicza w końcówce sceną zabójstwa, która jest głupia i źle ukazana, albo powinni ją zmienić, albo dodać jakiś kontekst, bo to się nie trzyma.