Slyszałam, ze tak jest - co oznacza, ze jest to fenomen w polskim kinie :)))
Zależy w jakie gusta trafiały poprzednie filmy komediowe polskiej produkcji, które były nafaszerowane ku i ch. Jak dla mnie to w żadne nie trafiały dlatego powrót do filmu gdzie są żarty a nie przekleństwa, może wyjść tylko na dobre.
No właśnie chyba ostatnio polskie filmy nie trafiały w żadne gusta, dlatego odmiana jest mile widziana. :)
Miałam przyjemnośc byc wczoraj na premierze "Komisarza Blonda". Fakt - bez przekleństw :) Dodatkowo to na prawde całkiem nieźle zrobiony film. Paweł Czarzasty dal absolunie radę. Widac, ze wszyscy sie dobrze bawili przy kręceniu tego filmu. Jak ktos lubi polskie kino w stylu trochę "retro" - serdecznie polecam. Film do obejrzenia cała rodziną :)
Pewnie dzieci za dużo nie będzie ale fajnie wiedzieć, że w razie czego uszy by im nie zwiędły:) Ostatnio komedie w Polsce były wulgarniejsze od horrorów. Ciesze się ze to nie plotka i naprawde tam nie rzucają mięsem.
Podsumowując- rzeczywiście bez przekleństw, przypomniały mi się starsze produkcje gdzie nie było potrzeby miotać przekleństwami.
Kabarety w Polsce też nam się spsiły dlatego miłą odmiana.
Nie wiem czy filmy muszą być bez przekleństw. Czasami trzeba:) Ale u nas to jest ewenement jak się nie rzuca mięsem co minute.
Jestem osoba prywatną korzystającą z portalu. Mam prawo wyrażać tu swoja opinię.
Trolle, które są na forum nekaja mnie, naruszaja moją prywatność i moje dobre imię.
Jeżeli powtórzy sie to jeszcze raz - zgłosze sprawę na policje i do władz portalu.
Poniżej znajduje się przepis prawny, który reguluje przypadki nekania.
Karę do trzech lat więzienia za uporczywe, złośliwe nękanie mogące wywołać poczucie
zagrożenia - czyli tzw. stalking - przewiduje przyjęta przez Sejm nowelizacja Kodeksu
karnego. Kara wzrośnie do 10 lat więzienia, jeśli osoba nękana targnie się na swe życie.
Według przyjętych przepisów za stalking będzie można ukarać osobę, która poprzez
uporczywe nękanie wzbudza u ofiary poczucie zagrożenia lub "istotnie narusza jej
prywatność".
Taka kara będzie grozić również osobom wykorzystującym wizerunek pokrzywdzonego
lub inne jego dane osobowe w celu wyrządzenia mu szkody majątkowej lub osobistej,
np. poprzez zamawianie na jego koszt towarów oraz tworzenie, bez jego wiedzy, kont
osobistych na portalach społecznościowych.
W nowelizacji przewidziano, że w przypadku, gdy sprawca w wyniku prowadzonego przez
siebie nękania doprowadzi poszkodowanego do próby samobójczej, to będzie mógł
trafić do więzienia nawet na 10 lat. Ściganie sprawców stalkingu będzie następowało na
wniosek osoby pokrzywdzonej.