3,0 3,0 tys. ocen
3,0 10 1 2950
3,5 2 krytyków
Komisarz Blond i Oko sprawiedliwości
powrót do forum filmu Komisarz Blond i Oko sprawiedliwości

Bardzo mi się podobał tekst niejakiego Patryka B. Dziele sie nim z ogółem na tym forum...
:)

Ogólnie przyjęte jest, że jak sikasz do zlewu podczas mycia zębów, bo nie chce ci się
przenieść do WC, to jesteś „lekko walniety”. Raczej w normie. Przecież nie zrobiłeś kupy.
To byłoby chore!

Za to jak hejtujesz wszystkich w necie i trolujesz każdy pojawiający się komunikat, to
wszystko z tobą OK. Ty też czujesz się z tym dobrze. Upodlonko z upokorzonkiem to taki
nowy sport narodowy Polaków.

(...)

Wiele z tych komentarzy jest tak ładnie, kreatywnie napisane, przemyślane i
dopieszczone. Chodzi o to, żeby nikt nie pomyślał, że ma tu do czynienia ze zwykłym
prostakiem z Wykopu albo Wrzuty - takim co ci CAPSLOOKIEM zrobi krater z tyłka, wyśle
na priva wiadomość, że będziesz jechany dwudziestocalowym naganiaczem, albo jeszcze
pod chatę z kolegami przyjedzie - tylko z kimś, kto sprawnie włada słowem, jak ublyża, to
po młodopolsku, i ma czarny pas w poniżaniu.

Tak więc trzeba uważać. Każde posunięcie jest bacznie obserwowane i na pewno zostanie
skomentowane. Można by się pokusić o stwierdzenie, że twoi hejterzy są twoimi
najwierniejszymi fanami. Może nawet warto takich zacząć doceniać za uwagę i czujność.
Założe się, że koszą wszystkie konkursy, gdzie pierwsza osoba, która wyśle maila,
wygrywa.

(...)

Bawi mnie to niemiłosiernie i zawsze zastanawia mnie, co sobie taki koleś albo taka
kolesiuwa myśli. Siedzi sobie, taki czerwony i lekko trzęsący się, przed monitorem
służbowego Maca i dochodzi do wniosku, że nie zostawi tego tak po prostu. W końcu to
poważna sprawa.

Najpierw układa sobie w głowie tekst. Ma być kreatywny hejt, więc trzeba to przemyśleć.
Przypomina sobie wszystkie giganty literackiego pojazdu, szperając w książkach
Bukowskiego. „Niech wiedzą, jaki ze mnie lyterat-straceniec”. Potem sprawdza w
Google’ach pisownię co trud- niejszych wyrazów. Jakikolwiek pojazd zostanie zdisowany,
jeżeli wkradnie się literówka. Jeżeli będzie to ortograf, osoba jest skończona. A pan
obsługujący windę w budynku, w którym pracuje, będzie strzelał z palca na osoby widok.

Jak już złoży to swoje śmiercionośne narzędzie zagłady, wpisuje i wysyła. Potem siedzi
chwilę i odświeża stronę, żeby zobaczyć, czy znajdą się tacy, co to poprą. Bach! Jedna
osoba lubi to! Jest zemsta! Jest sława! Na pół powiatu!

loulou_cell

genialne!

loulou_cell

Jest takie powiedzonko: Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
Trafiona?

kimonek

Ależ mnie zabolało - przemyślałeś swoją wypowiedz i sprawdziłeś w googlach czy nie ma błędów? Wiesz wtedy będziesz skończony :D

Własnie - tak apropos nożyc - widzę, że bierzesz na klatę?

Miłego dnia!

loulou_cell

Dziękuję i nawzajem!

kimonek

:)))))

loulou_cell

W sumie to ci powiem, że bardzo fajna z ciebie dziewczyna (i to tak pod każdym względem), tylko niepotrzebnie dałaś się wplątać w to barachło z Blondem.

Jeszcze raz najlepszego i więcej pomyślunku w co się pakujesz.

kimonek

Uwierz mi, że się w nic nie pakuję :) jestem jak najdalej od pyskówki. Tak sobie patrzę z boku i się trochę śmieję.... ;)

loulou_cell

Piekne :)