Może mi ktoś wytłumaczyć, jak rozumieć powiązanie Billy`ego, dziewczyny i tego chłopaka, czyli sprawców oszustwa? Obraz z bagażnika był portretem matki dziewczyny, który namalował Billy, a więc to córka Billy`ego? Czy w filmie widać jakieś powiązania tego chłopaka, jego dziewczyny z Billym i tą zamkniętą w pokoju? O co chodzi z tymi liczbami podawanymi na końcu przez karlicę? Czy to znaczy, że oni wynajmowali ten dom systematycznie i okradali tak też innych? Wiem, można mnie posądzić o brak inteligencji, ale jak coś mi się w filmie nie składa w całość, to mnie denerwuje, więc proszę o pomoc.
Tak, prawdziwa Claire wspomniała, że oszuści wynajmowali dom kilkakrotnie i zapraszali tam ekipę filmową.
Billy, Robert i Claire uknuli wszystko razem. Billy namalował portret rzekomej matki Claire, najpewniej portretując po prostu fałszywą Claire, a ona sama dorobiła legendę do obrazu (że to niby jej matka). To Billy zaplanował całą intrygę. Cała trójka: Claire, Robert i jego dziewczyna, byli aktorami. Liczby wskazują na to, ze Claire wychodziła z domu i wcale nie była chora na agorafobię.