Może mi ktoś wyjaśnić scenę po napisach? No siedzą sobie, gadają i nagle zdjęcia z różnych jaskiń: jakiś motylek, jakaś Hydra no i Godzilla. No i tu mam dwa pytania: 1) co to za dwa pierwsze potwory? Ja wiem, że ma być walka Konga z Godzilla, ale tam widzimy walkę Godzilli z Hydrą. Wtf? 2) Czy Godzilla nie miała czasem powstawać w wyniku radiacji po wybuchach atomowych po II wojnie światowej? No bo tak mi się wydaje, a oni nam puszczają zdjęcia z jaskiń sugerujące że Godzilla chodzi po Ziemii od tysięcy lat?
Pewnie Mothra i King Ghidorah...jeśli rzeczywiście tak było to jaram się jak zapalniczka, nie wiedziałem że jest jakaś scena po napisach i normalnie wyszedłem z kina :/
Ale w kinie to się siedzi do końca, aż wybrzmią ostatnie napisy, bo nigdy nie wiadomo jaki smaczek kryje się po napisach
Opis znalazłem, bardziej byłbym zainteresowany obejrzeniem samej sceny chociażby w wersji CAM.
ano tak byl.. Specjalnie dzis czekalem po seansie zeby to zobaczyc ;> Tylko sie wkurzylem bo zaswiecili wszystkie swiatla i nie wszystko bylo widac. Ale faktycznie Godzille,Gidorah i Mothre bylo widac na freskach w jaskini ;> Generalnie chodzi o organizacje co sie zajmuje wlasnie szukanie potworow. Takze zapowiada sie jeszcze dobre kilka filmow ze starymi znajomymi hehe ;>
Motylek/ćma to Mothra, Hydra albo raczej trzygłowy smok to King Ghidorah, a przerośnięty pterodaktyl to Rodan. Na jednym z malowideł Godzilla walczyła z Ghidorą. Nikt nie mówił, że Godzilla była jedynym okazem wielkiego jaszczura, bo w wersji japońskiej miała swojego potomka. Kongów też było dużo, ale zostały po prostu wybite przez czaszkołazy i został jeden. To po prostu zapowiedź, że w uniwersum Godzilli i Konga jest jeszcze kilka wielkich potworów.
też tak myślę, już jakiś czas temu natknąłem się na info, że w 2 części godzilli mają się pojawić King Ghidorah, Rodan i Mothra i pewnie dołączy do nich jeszcze Kong. a tak btw najciekawsza scena z całego filmu dla mnie :P bo reszte w trailerach widziałem lol
1) tak jak już napisano - Mothra, King Ghidora i Rhodan - następni przeciwnicy Godzilli
2) Po pierwsze - "miał" - Godzilla to on. Po drugie, geneza Godzilli, że powstał po II wojnie światowej tyczy się właściwie tylko jednego, oryginalnego Godzilli z japońskich filmów. Notabene w późniejszych wersjach Japończycy też od tego często odchodzili. Godzilla od Legendary a tym samym ten z uniwersum Konga jak określili w filmie z 2014 pochodzi z bardzo dawnych czasów, gdy ziemią rządziły potwory, a radioaktywność była dużo większa. Ma wiele milionów lat na karku.