Kontrabanda

Contraband
2012
6,8 44 tys. ocen
6,8 10 1 44135
5,8 10 krytyków
Kontrabanda
powrót do forum filmu Kontrabanda

Ogolnie film wypada dobrze w odbiorze. Akcja powoli sie rozkreca i wciaga. Ukazane sa kolejne (z soba powiazane) watki, przez co obraz nie nudzi. Jednak moim zdaniem zakonczenie kladzie cala produkcje na kolana... jest przewidywalne i banalne... jednak ogolnie polecam 6/10

Bambim

a w/g mnie zakończenie bardzo fajne , przez cały film zawsze coś się pie..... a na koniec taki fajny zryw , wszystko sie układa i jest fajnie :)

użytkownik usunięty
Bambim

Wiadomo, że to ma być rozrywka, więc nie oczekujmy superrealizmu ale happy end na koniec faktycznie mocno naciągany, mogli pokombinować z tym, żeby Kate sama się oswobodziła i powalczyła z naćpanym Sebastianem bo nie oszukujmy się nikt nie usłyszałby telefonu przy pracującej betoniarce. Dla fanów gatunku pozycja obowiązkowa.

ocenił(a) film na 6
Bambim

Własciwie w tym filmie wszystko jest banalne i sztampowe do bólu,zero emocji,no moze właśnie pod koniec a tak wszystko przewidywalne strasznie no i nie moge pojac jednego,jak juz kogos pakuje do worka to sprawdzam czy aby na pewno to osoba jest nieżywa!Ta scena tak mnie rozezliła,ze aż mnie szlag trafia...

ocenił(a) film na 8
Bambim

Mnie też zakończenie się nie spodobało...Ogólnie w filmach lubię wyłącznie happy endy, ale bez przesady... tutaj przesadzili trochę;D

ocenił(a) film na 6
Bambim

Ale musiał być happy end - skoro mówimy bajkę o dobrym przemytniku i jego złym przyjacielu :). Pamiętajcie - matka 2 dzieci nie może tak zginąć! Bardziej mnie wkurzył obraz Pollocka - to jest dopiero bzdura! I przez to film poszedł w stronę scince fiction. Ale i takcałkiem nieźle się ogląda, można się parę razy usmiechnąć (narkotyki u kapitana) i w ogóle - Ribisi i jego akcent jest fantastyczny. Człowiek się nie nudził a to już coś.