PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=216017}

Kontrakt na zabijanie

The Contract
2006
5,9 8,9 tys. ocen
5,9 10 1 8932
3,7 3 krytyków
Kontrakt na zabijanie
powrót do forum filmu Kontrakt na zabijanie

Za dobre chęci i dwóch jednych z najlepszych aktorów współczesnego kina. I tutaj w sumie "zalety" się kończą. Sądzę że przez sylwetki John'a Cusack'a i Morgan'a Freeman'a, producenci filmu chcieli uniknąć zakwalifikowania go obrazów klasy B. Ponieważ fabuła nie zachwyca, wręcz przeciwnie ciężko mówić o tym że wogólę ma większy sens. Jestem zmuszony stwierdzić że wspomniani aktorzy to jedyny magnes jaki przyciąga do jego obejrzenia. Szczerze, postać jaką zagrał Freeman, zupełnie mi do niego nie pasuje, już wolę go w roli "czarnego Boga", w dwóch częściach przygód "... Wszechmogącego".
Totalnie dobiły mnie przechwałki jak to genialnie wyszkoleni są przyjaciele Cordella - że to byli komandosi itd. (jakoś nie bardzo to udowadniają:D, widocznie trzeba wierzyć na słowo:D ).
Jest to film który można obejrzeć, lecz ginie w morzu genialnych produkcji, znika niezauważalnie. Może to iż zostali zatrudnieni do niego znani aktorzy, to dla owego filmu nawet...gorzej. Ponieważ wszyscy będą kojarzyć film z aktorami a nie z fabułą i jego "genialnością".
Podsumowując...film nie jest taki jakiego można się spodziewać po okładce i gatunku.

użytkownik usunięty
PadreTovaros

Zgadzam się z przedmówcą. Nie wciąga jakoś strasznie mocno. W czase oglądania kilkakrotnie dzwonil mi telefon i bez większych nerwów zatrzymywałam film, żeby porozmawiać.
Obejrzałam z ogromnego sentymentu do Johna Cusacka. Który oczywiście jest tam fantastyczny. Mimo kiepskiego scenariusza. Jedyną mocna strona tego filmu są dwaj glówni aktorzy. Reszta... hmmm, pozostawia wiele do życzenia. Ale John Cusack... :-) cacy.