Z tego co mi wiadomo, to telefony alarmowe - 112, 08, 911 mozna wykonac, nawet gdy nie ma zasiegu... Czy to przeoczenie, czy moze w Ameryce jest inaczej niz w Polsce? Mowa o scenie gdy Freeman zostaje wylowiony z wody (22 minuta filmu).
A to ciekawe... Pomyśl, jak można zadzwonić jeśli do telefonu nie dochodzi sygnał z nadajnika? To tak jakbyś miał rozładowaną baterię i uważał, że na alarmowy i tak powinieneś móc zadzwonić :)
To mnie rozbroiłeś tym stwierdzeniem;) Powiedz jak można się połączyć nie mając ŻADNEGO nadajnika w zasięgu?
można, można. wejdźcie gdzies, gdzienie ma zasięgu, np. pod ziemie i na telefonie jest wtedy napisane "tylko alarmowe"
tutaj se można poczytać i sie wyjaśni + http://www.mimuw.edu.pl/~sl/teaching/SEMPROT/SLAJDY_0607/telefon112.pdf . Z tego wynika, ze po czesci kazdy mial racje.
W tym przypadku nie każdy ma rację: nie pisałem o zasięgu sieci a o dostępnym nadajniku, są miejsca gdzie żadna sieć nie ma zasięgu i wtedy nie ma możliwości połączenia z numerem alarmowym.
Nie można, napisałem ŻADNEGO nadajnika, bo 112 można wybrać bez karty SIM, co oznacza że łączymy się z dowolnym nadajnikiem w zasięgu, niekoniecznie z naszej sieci, ale JAKIŚ nadajnik musi być, tak trudno to pojąć? Nie ma nadajnika, nie ma ŻADNEJ możliwości połączenia.
To wyjaśnij jak to możliwe jest fizycznie, nie krępuj się jeśli chodzi o szczegóły techniczne, jestem elektronikiem z zawodu;)
lol2 usmialem sie =]
a jak lecisz samolotem, to chocbys bardzo chcial to na 112 nie zadzwonisz, z karta sim czy bez z bateria czy bez :P na 112 mozna zadzwonic z miejsca z ktore obejmuje jakikolwiek nadajnik jakiejkolwiek sieci, a miejsc takich w ktorych zadna siec nie dochodzi jest pelno, chociarzby w Polsce.