Kopciuszek: Roztańczona historia

Another Cinderella Story
2008
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 41459
3,0 4 krytyków
Kopciuszek: Roztańczona historia
powrót do forum filmu Kopciuszek: Roztańczona historia

Dlaczego taki temat? Ano krótko odpowiem że nie wiem czemu ale obejrzałem obie produkcje jedna po drugiej.Dwa w zasadzie takie same filmy chociaż ten nowy może zapowiadał się bardziej roztańczony. Ale niestety Selena Gomez jest beznadziejna ( może to małe doświadczenie ) , Hilary Duff próbuje sie jeszcze jakoś wybic w pierwszym filmie , tak w drugim Sereny kompletnie niema. Poza tym nie czepiam się jej wyglądu ale nawet za 20 lat będzie wyglądała jak dziecko ( podobnie jest z MacKenzie Rosman/Ruthy Camden z Siódme niebo ).
Na plus można zapisac postac księcia ( Andrew Seeley ) w drugiej cześci ma on zdecydowanie więcej do zagrania a nie tak jak pierwszy książę
( Chad Michael Murray/Austin Ames ) tylko ładnie ma wyglądac.
Obie produkcje może nie są beznadziejne ale bardzo przeciętne , wolę chyba tą pierwszą.
Ale tak naprawdę to zdecydowanie lepsze były wszystkie trzy produkcje High School Musical, Camp Rock i Hannah Montana.

P.S. Chociaż się może pospieszyłem , zakończenie nie jest takie beznadziejne jak w pierwszej części no i Gomez wygrała może na siłę ale wygrała a nie tak jak w przypadku Camp Rock Demi Lovato przegrała nieco na siłę konkurs choc zdecydowanie była najlepsza.

ocenił(a) film na 7
patryks83

Osobiście lubię obie części, ale chyba jednak pierwszą bardziej. Chociaż druga jest bardziej interesująca ze względu na elementy tańca. Ale z kolei w pierwszej aktorzy sa lepsi. Hilary jest o niebo lepsza aktorką od Seleny. Camp Rock też mi się podobał. Jeśli chodzi o HSM to pierwsza część jest dobra, druga kiepska a trzecia znośna. Hannah Montana nie znoszę, ponieważ nie lubię Miley Cyrus - jest sztuczna a film ogólnie jest bardzo głupi i płytki.

ocenił(a) film na 3
monika_2601

moim zdaniem ,,Historia Kopciuszka'' była lepsza i zakończenie też fajniejsze miała : jak to w bajkach - wszystko dobrze sie konczy ;] pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
maybe_i

Mi się bardziej podoba `Historia Kopciuszka` i to bez porównania. Chad Michael Murrey nie tylko ładnie wygląda w tym filmie ale także gra! Choć nie przeczę jego rola jest dosyć mała.O Hilary nie ma co pisać bo sobie dała świetnie radę tak jak Chad. Nie lubię Seleny i mnie do siebie nie przekonała.

ocenił(a) film na 10
patryks83

Moim zdaniem roztańczona historia jest lepsza ponieważ co chwila coś tam się dzieje.

patryks83

Żaden film mnie nie przekonał. Nie podoba mi się takie powtarzanie schematów. Wolę jakieś świerze pomysły, nowych bohaterów, wgl. coś nowego. Osobiście wolę Hilary Duff niż Selene- kolejną gwiazdkę disneya.

machine

A wiesz, że Hilary Duff też zaczynała swoją karierę w Disneyu?

ocenił(a) film na 5
Suzee16

Jak dla mnie film z Hillary był zdecydowanie lepszy. Ten wydawał mi się strasznie naiwny, bez nowych pomysłów. I aktorsko jakoś to wszystko się za bardzo nie trzymało.

ocenił(a) film na 10
patryks83

a ja uważam że oba filmy były na równie czyli moim zdaniem świetne

ocenił(a) film na 7
patryks83

mi się oba filmy bardzo podobały, i Chad i Drew są spoko, podobały mi się ich postacie, jeśli chodzi o Hil i Sel to obie lubię, ale jednak trochę bardziej panne Duff xP

ocenił(a) film na 10
patryks83

I częśc to taki typowy film o kopciuszku z naszych czasów ,reżyserzy nie zmienili przebiegu akcji, a ten z Seleną był inny już nie taki oklepany : był bal i były dwie siostry i macocha ale akcja przebiegała troche inaczej bo wszystko wiazało sie z tańcem. W sumie obie dwie ekranizacje były fajne jednak mnie bardziej podobała sie nowsza wersja ;) No ale kazdy ma inne zdanie. ;)

patryks83

Dla mnie zdecydowanie była lepsza wersja z Hilary .Roztańczona historia była dobra ale nie miała tego czegoś w sobie.Wybacz ale skoro Tobie podobał się bardziej High School Musical, Camp Rock i Hannah Montana to nie powinieneś oceniać Historii Kopciuszka bo to nie Twoja bajka.

patryks83

Nie jestem wielką fanką produkcji Disney'a ale tez nie skreślam ich od razu.Może za Hannah Montana nie przepadam ale nie mam nic do Camp Rock. Co do obu filmów wszyscy wolą wersje z Hilary prawdopodobnie dlatego że nie przepadają za oglądaniem dwa razy tej samej historii. Właśnie dlatego większości nie przypadła do gustu część druga. Też miałam na początku oglądania tego filmu takie podejście, jednak myślę że oba filmy są podobne i nie chodzi mi tu o fabułę. Moim skromnym zdaniem oba filmy są dobre;) Na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o aktorki, nie oszukujmy się nie są to gwiazdy na miarę Angeliny Jolie czy Scarlett Johansson. To jest całkiem inna liga. Obie panie grają w filmach dla dzieci i młodzieży, a A.J. czy S.J. w ambitnych filmach. :)

ocenił(a) film na 10
patryks83

Mi sie bardzo podobało.Ze względu na Selenę ona jest cudowna!!!

ocenił(a) film na 10
patryks83

"Historię Kopciuszka" oglądałam już dawno i nie pamiętam za dobrze, ale pamiętam że podobało mi się.

"Kopciuszek - roztańczona historia" w ogóle nie oglądałam, ale czytałam opisy i widziałam zwiastuny oraz kawałki filmu. Ale kocham filmy z dobrą muzyką, fajną choreografią i dopełnianiem scen tańcem. Poza tym bardzo lubię oglądać filmy, w których występuje Selena Gomez, to według mnie świetna aktorka (to tylko moje zdanie). Więc myślę że ten film też bardzo mi się spodoba.

High school musical jest fajny, ale troszkę mi się już przejadł.
Camp rock jest ok, szczególnie 2 część.
Natomiast Hannach Montana to ogłupiający serial dla małych dzieci.