Kopciuszek: Roztańczona historia

Another Cinderella Story
2008
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 41459
3,0 4 krytyków
Kopciuszek: Roztańczona historia
powrót do forum filmu Kopciuszek: Roztańczona historia

Toż to przecież dramat!
Poczynając od samej aktorki, której głos przebijał się NIESTETY przez głos lektora wkurzając niezmiernie. (I cieszę się, że oglądałam z lektorem bo inaczej bym się wykończyła.) Ponadto jej wygląd ! W porównaniu 'Księciem' który wygląda na minimum 10 lat starszego wyglądali komicznie.
Dodatkowo taniec, który ma uświetniać film całkowicie go pogrążył. Sądziłam, że chociaż zobaczę widowiskowy taniec w stylu Step Up, niestety i tu się pomyliłam. Mam wrażenie, że oboje są po jakimś marnym kursie i całkowicie rola przerosła aktorów.
Oczywiście nie czepiam się całej opowieści bo przecież to 'Kopciuszek' i historia jak najbardziej jest bajkowa.
Jedynymi plusami, za co zyskał film u mnie były:
1. Jedyna scena tańca, która mi się podobała (mianowicie sala gdy tancerze ćwiczyli do teledysku ale tylko w momencie z lustrami) to jakieś 45 sekund na 90 minut filmu.
2. Stroje i charakter przyjaciółki Kopciuszka (wybaczcie, nie pamiętam imion z filmu)
i...
3. Zabawna postać przyjaciela Księcia.
Tylko tyle dobrego znalazłam w tym filmie, więc nie chciałam aby dostał 1 w końcu ktoś na tą produkcje wydał pieniądze.

Szczerzę mówiąc ktoś popełnił błąd i to właśnie aktorzy grający parę przyjaciół powinni być głównymi bohaterami filmu, pozostawiając charakter osób oczywiście.
Ogólnie film mdły i nudny ponadto przewidywalny a uśmiech pojawiał się na twarzy tylko i wyłącznie, gdy widziałam razem głównych bohaterów. To wszystko dodatkowo nie posiadało żadnego napięcia, ani chemii między postaciami a 'miłość' płytka.

Cóż, moja wina że natrafiłam na ten film. Bardzo tego żałuję i biję się w piersi na kolanach krzycząc 'mea culpa'.

Kategoria:
Dla dzieci do 12 lat.