Wymieńcie 3 najlepsze komedie romantyczne waszym zdaniem. I dlaczego właśnie one... za co są fajne?!
1. Historia Kopciuszka ( ta z Hilary Duff )
2. Dirty dancing, Pamiętnik
3. Step up, Ona to on, Szkoła uczuć
Nie mogłam się zdecydować 3;)
"Szkoła uczuć" to melodramat a nie komedia romantyczna, wszkaże bardzo piękny...
Za dużo tych komedii romantycznych, żeby wybrać najlepszą, wszystkie są fajne;)
Hm.Pozwól,że podam więcej ;-]
1.Another Cinderella story
2.Picture this
3.Ona to on
4.Jak w niebie
5.Szansa na sukces (choć nie wiem,czy to można zaliczyć do komedii)
6.Idealny facet
No i wiele innych,aktualnie nie przypominam sobie.
A szkoła uczuć, przy okazji,ale faktycznie,to raczej komedia nie jest.
W Pamiętniku nie ma absolutnie NIC z komedii romantycznej:/ to tak jakby powiedzieć, że Teksańska Masarka Piłą Mechaniczną to dokument o zwyczajach lęgowych makaków:/
Będzie bez uzasadnienia :p
1. Szkoła uczuć
2. Historia Kopciuszka
3. Step up
4. Zapomniałabym ;/ Zakochana Złośnica :D
5. Wszystkie chwyty dozwolone
6. Zakochany Szekspir (niby komedia, melodramat)
Kolejność nie ma tu znaczenia. Aha miałybyć 3 ale co tam :P Kopciszek: Roztańczona Historia też jest fajny :]
hahahahaah zakochany szekspir komedia rom., szkoła uczuć komedia rom. hahahaha;d dobre;d wiecie co.. oglądałam wczoraj dobry HORROR, zwał się król lew czas simby , mocne krwawe kino!
pomyślcie, zanim zakwalifikujecie gatunkowo -.- proszę
1.historia kopciuszka ( i ta z hilary i ta roztanczona ;) )
2. DUMA I UPRZEDZENIE (2005r ;))
3. zupelnie jak milosc
Komedia romantyczna jest tam gdzie pojawia się wątek miłosny... :)
No to ja tak:
-Kopciuszek: Roztańczona historia
-Historia Kopciuszka
-Step Up i 2
-Pamiętnik księżniczki
-Na ostrzu 2 itd...
Pozdrawiam.
to ja może lekko zmienię ;P
więc:
-Igraszki Losu
-To właśnie miłość
-Notting hill
i wszyscy są szczęśliwi. ale wiecie co. Step up to nie komedia romantyczna tylko dramat. I nie zgadzam sie z tobą bo komedia romantyczna to film O miłość ( nie z watkiem tylko O) I zwykle kończy sie szczęśliwie.
Pozdrawiam
A ja moge wymienic dużo np.:
-Cinderella story9z Hilary Duff)
-Ona to on
-Pizama party(sleepover)
-Sydney i siedmiu nieudaczników
-Nowy Jork,nowa miłość
-Idealny facet
-Czego pragnie dziewczyna
-john tucker musi odejsc
-kopciuszek roztańczona historia
-całe szczęście
-w rytmie hip-hopu i 2 część również
-ten pierwszy raz
Pozdrawiam :)
No tak "step up"" nie jest komedią romantyczną. Trochę się myli bo romantycznie to tam nawet było :] Ale to napewno nie komedia. Aha a ja napisałam "szkoła uczuć". Dramat... Romantycznie to tam bardzo jest ale to też nie komedia.:P Ahh i jeszcze do mojej listy dołącze "Piżama party" :):D
Matko Boska... Jak Wy możecie stawiać na jednym miejscu z tymi wszystkimi - pożal się Boże - komedyjkami takie filmy jak: Dirty Dancing, Szkoła Uczuć, Zakochany Szekspir (!), czy (matko jedyna...!) DUMA I UPRZEDZENIE?????????!!
-Titanic ( wiem ze to film katatastroficzny ale dla mnie postacie Rose i Jacka sa najbardziej romantycznymi tuż po Romeo i Julii )
-Pamiętnik ( melodramat, historia pieknej prawidziwej milosci )
-Historia Kopciuszka ( z Hilary, ponieważ jak prawie kazda kobieta kocham bajki )
-Listy do julii ( tez bajkowe, dlatego lubie )
-Szkoła Uczuć ( przepiekny film o zmienieniu calego swojego zycia dzieki kobiecie ktora zmarła na bialaczke )
Ja jeszcze do tych wymienionych dodałabym kilka:
Męsko-damska rzecz
Bratz
Love Wercked
Just my luck
Ona to on
Wild Child <3
Wygraj randkę
Zaraz wyjde z siebie i stanę obok! Ludzie KOMEDIA ROMANTYCZNA to nie wszystkie filmy gdzie sie całują! KOMEDIA czyli jakieś śmieszne sytuacje lub wątki a co macie śmiesznego w TITANICu ?
HAHAHAHAAHAHAHAHAAHAH STEP UP TO DRAMAT no to pojechałaś, tekst dnia! ;d;d;d;dd;d;d;d
Jak w niebie
Wysyłka ekspresowa
Mój chłopak się żeni
Uciekająca panna młoda
te są the best
do komedii romantycznych nie zaliczam Romea i Julii, Titanica, Szkoły uczuć itd. no komedie to raczej nie są
dlatego tak mało wypisałam
1. bezkonkurencyjna ona to on którą oglądałam kilkanascie razy - normalnie nie umiem 2 razy obejrzeć tego samego filmu, bo mnie nudzi ; za channinga i amandę, za szekspira, za... wszystko!
2. dirty dancing, jako że to klasyka, za patricka, za jennifer, za taniec, za klimat, za piosenki
3. historia kopciuszka - za chada michaela, za wielkanoc, kiedy pierwszy raz to zobaczyłam, za sentyment :)
gdybym miała wymieniać więcej, to pretty woman, uciekająca panna młoda, notting hill, mój chłopak się żeni - wszystko za moją kochaną julię, richarda, hugh, anglię; ogólnie trochę tego jest, np. 27 sukienek... kiedyś byłam wielką fanką ^^
Historia Kopciuszka z Hilary Duff
John Tucker musi odejść
Zostańmy przyjaciółmi
Nie będę się tu rozpisywała ponieważ za dużo tego by było wiec wypowiem się ogólnie .W historii Kopciuszka podobał mi się motyw zgubionego telefonu zamiast pantofelka I ten bajkowy klimat .
John Tucker -uwielbiam komedie -komedie romantyczne związane ze szkoła lub akademikami wiec już na starcie ta komedia rom. w moich oczach zyskała.Urzekła mnie scena na statku która była bardzo romantyczna .
Zostańmy przyjaciółmi -Ta komedia pokazała jaki typ chłopaka najbardziej nas pociąga.Świetna gra aktorska ,świąteczny klimat no i oczywiście Samantha (Anna Faris)która była zabójcza .