Kopciuszek: Roztańczona historia

Another Cinderella Story
2008
6,2 41 tys. ocen
6,2 10 1 41459
3,0 4 krytyków
Kopciuszek: Roztańczona historia
powrót do forum filmu Kopciuszek: Roztańczona historia

Początek w zasadzie nie zachęcił mnie do oglądania. Stwierdziłem, że będzie to kolejny nudny Disney film, dla piszczących nastolatek kłucących się o chłopaków i robiących sobie na złość w wyrafinowany kobiecy sposób. W sumie w tym się nie pomyliłem, ale o dziwo nie był to główny motyw filmu, a główni bohaterowie nie wpadli w wir magicznej miłości.
Miało tu jednak miejsce rozwijające się uczucie i poznawanie, czego świetną metaforą było tango na balu. Świetnie dobrana muzyka w tej scenie (i nie tylko w tej) zespołu The Twins, podkreślała dodatkowo nieufność i ciekawość bohaterów. Dodać sobie sami możemy co w tej chwili myśleli, bo tak naprawdę, jak na początku wydaje się to film o dzieciach, tak dziwnym sposobem główni bohaterowie, wydają się sami dojrzewać dzięki uczuciu które ich otacza co stawia ich jako starszych niż reszta. Jednak NAD WSZYSTKO CENNY jest tu taniec i tło muzyczne do niego. Np:
Tango - świetne, namiętne w granicach przyzwoitości jak na nastolatków, jednak w b. dobrym układzie.
Nowoczesny (z lustrami) - Tancerzy łączy jakaś niewidzialna siła, która pomaga im wspiąć się na wyżyny umiejętności, dodając do tego podobnie jak w tangu pasję i sporą dawkę namiętności.
WARTO TEŻ podkreślić bardzo dojrzałą grę Seleny Gomez. Spore wrażenie robi, swoimi umiejętnościami aktorskimi, tanecznymi i wokalnymi. To chyba największa gwiazdeczka disney-a ostatnich lat, i chyba NAJLEPSZY ich film. Oczywiście można skupić się na utartym schemacie i ... bla bla bla... ale po co? Lepiej dać dobrą ocenę.
Ocena:8,5/10

ocenił(a) film na 8
zwichrowaniec

Zapomniałem dodać: końcówka jest niestety w pełni disneyowska i mało udana. Śłabe ujęcia tańca, taniec bardzo średni. Po tanecznym filmie spodziewamy się, że zdjęcia ukażą całe jego piękno, a tu ostatnia scena ukazuje poprostu happyend.

ocenił(a) film na 10
zwichrowaniec

Ja się w pełni z tobą zgadzam. Fabuła fajna, świetna muzyka i choreografia, wspaniała gra aktorska Seleny Gomez. Jak dla mnie jest super!!!

tygrysek120

Zgadzam się,film bardzo fajny,miło się go oglądało,i nie jestem sweet nastką która piszczy
Ani dziewczyną,i mam już 18 lat
Więc oceniam sprawiedliwie,a film zasługuje na 10/10.

Damx123

Zdaję sobie sprawę, że odnawiam temat, ale... naprawdę Twoim zdaniem ocena 10/10 jest sprawiedliwa? Według mnie jest za wysoka, bo film nie jest arcydziełem. Sama dałam 7, ponieważ jest całkiem niezły, ale NIE wybitny.

BubbleAngie

Oceniam również emocje jakie mi towarzyszyły podczas filmu,poza tym zamierzałem go obejrzeć żeby się pośmiać,a tutaj taka niespodzianka.
Zaskoczył mnie ten film,dlatego dałem 10.

ocenił(a) film na 10
zwichrowaniec

mi się film strasznie podobał ! :) uwielbiam takie.

ocenił(a) film na 7
zwichrowaniec

film był nawet niezły, obejrzałam go razem z dziewczynami na obozie tanecznym, film jak każdy film disneya, ale ma on coś w sobie, myślę, że po to zaostał nakręcony, aby ludzie mogli zobaczyć światz z zupelnie innej perspektywy, tanic był na prawdę na pewnym poziomie, najbardziej posobało mi się tango, takie romantyczne, pelne emocji, czegoś zupelnie nowego, bohaterowie odkrywają siebie nawzajem, taka wersja dla nastolatków, przyznam się, że niektóre ruchy ściągnęłam do wlasnej solówki :)