Oglądałam kilka lat temu film kostiumowy o Kopciuszku. Była to trochę inna historia: dziewczyna pracowała w zamku u księcia (chyba) jako służąca. Wołali na nią kocmołuch i ona miała długie czarne włosy, które nosiła w ten sposób że zakrywały jej twarz. Po balu on się oczywiście w niej zakochuje ale nie wie kim jest. Pamiętam jeszcze, że on do niej przychodził rozmawiać jak do przyjaciółki ( myśląc że to Kocmołuch) i mimo jej wyglądu lubił ją ale nie podejrzewał że to dziewczyna z balu. Nie pamiętam czy był tylko jeden bal czy kilka i nie przypominam sobie jej macochy czy sióstr(co nie znaczy że takowych nie było)ani czy to nie był jakich kilkuodcinkowy serial. Na pewno jednak było to angielskojęzyczne. A i oglądałam to mniej więcej 10 lat temu (film może być starszy). Za wszelkie propozycje będę wdzięczna.
To nie jest tan film, ale ten też mi się spodobał. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź.
Trochę podobną fabułę ma niemiecki film "Wieloskórka", ale na pewno nie jest to film o który Ci chodzi.
Ale jeśli lubisz produkcje tego typu to polecam również ten film ;)
Nie, nie chodzi również o ten film choć rzeczywiście opis trochę podobny. Wieloskórkę również oglądałam i też bardzo mi się podobała.
nie pamiętam nazwy ale moze jednak nie był angielskko jezyczny? moze to Kopciuszek w wersji niemieckiej?
Nie, na pewno wersja była w języku angielskim. Tyle pamiętam. Aha, i przypomniało mi się, że to nie był film tylko serial ( w każdym bądź razie było tego kilka części, więc nie sądzę że to był aż tak długi film). I fakt- choć to do niczego się nie przyda-, że emitowała go jedynka (TVP 1). To była naprawdę fajnie opowiedziana historia: książę początkowo jej nie zauważa, potem się z nią zaprzyjaźnia i często odwiedza wieczorami po jej pracy po poznaniu tajemniczej dziewczyny z balu w której się zakochał. Ona chyba dyskretnie wypytywała go o jego uczucia do tej dziewczyny (czyli niej samej) jakby chciała go wybadać. Gdy się przebierała- nie pamiętam skąd miała rzeczy, bo nie występowała tam żadna wróżka czy magiczne drzewo i inne tego typu nierealistyczne rzeczy, spotykała się z księciem kilkakrotnie. Naprawdę nie pamiętam nic więcej, a historia bardzo mi się podobała, bo pamiętam o tym aż do tej pory. Wielokrotnie szukałam tej wersji, ale niestety bezskutecznie.
Mam nadzieję, że ktoś jednak będzie wiedział o jaki tytuł chodziło.
jeszcze jeden tytuł mi przychodzi do głowy to Wieloskórka, dziewczyna ubrana tam była w jakąś skóre niedzwiedzia i pracowała w zamku księcia. też historia kopciuszka
Niestety nie wiem, o czym mówisz, a szkoda, bo ostatnio wzięło mnie na różne wersje Kopciuszka, o takiej jeszcze nie słyszałam i z chęcią bym się z tym zapoznała. Tak więc ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie - wspomoże już co najmniej 2 osoby ;)