PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10008197}
6,4 572  oceny
6,4 10 1 572
4,5 2 krytyków
Korzenie zła
powrót do forum filmu Korzenie zła

Obejrzałem, sam wpłacałem na jego realizację. I co i to tyle trwało żeby to pokazać?! Co ten film pokazuje konkretnego ? A no to, że Polska to Państwo z kartonu. Umoczeni ludzie z PiS ale za czyich rządów działa się ta afera? A no za rządów PO... kto stał za fundacja ProCivili ? Afera marszałkowa... Szkoda, że Polacy mają tak krótką pamięć. PiS PO jedno zło! Powinno się wprowadzić zakaz startu w wyborach ludziom urodzonym przed 1970r... w tym kraju jeszcze długo nie będzie dobrze. Dopóki będą rządzić leśne dzuadki !

marekwolska

A kto powinien rządzić?

marekwolska

A najgorsze jest to, że 90% ludzi nie potrafi objąć umysłem tego, że obie te partie nadają się tylko do usunięcia. Zresztą podobnie jak pozostałe. Ludzie biernie tylko głosują na najmniejsze (według nich) zło i dlatego jest jak jest.

ocenił(a) film na 7
marekwolska

Za PO, od 1999... dobre sobie...

marekwolska

PiS to zło i skończy się rozdawnictwo na dzieciorobow i Rydzyka i innych pedofilów w sutannach !!!

Weronka90

Zło to bezpardonowe zadłużanie państwa,niestety ani PiS ani PO nie zna pojęcia zrównoważonego ,zbilansowanego budżetu państwa,trwa festiwal zwiększania długu publicznego .Teraz mamy podstawowego długu ok 2 BLN zł(1.6 bln plus ukrywany np w BGK) oraz dług Zusu 5 BLN złotych co czyni razem 7 BiLIONÓW.Odsetki od długu nieukrywanego (1.6bln)przez rząd to już ok 10 procent budżetu państwa .Są to pieniądze co roku oddawane bankom w ramach odsetek od obligacji skarbowych.Jest tego już 70 000 000 000.Samych odsetek.Nikt w rządach polskich od 30 lat nie ma pomysłu ani planu ,by spłacić NOWE HIPERGIERKOWSKIE ZADŁUŻENIE.Oni tylko podają,że nie przekraczają 60% sztucznego wskaźnika PKB.Nikt nawet nie zakłada,że PKB jest zmienną ,która może spaść jednorazowo mocniej lub spadać dłużej bardzo mocno.