Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Freddy

ocenił(a) film na 9

Hej jak wyobrażacie sobie nowego fredda?
Ja sądze ze powinni zrobić to co planowali w 1984 roku - czyli oprócz spalenia, jeszcze oderwany kawałek głowy i kawałek górnej warki (no i kultowy już sweterek i rękawica - tyle że rękawica bardziej jak z Nowego koszmaru)
A no i czywiście Glany, w dawnych filmach (jest to widoczne najbardziej w nowym koszmarze) nosił długie buty wiec tu moga dać moje ulubione buty czyli - Glany.
Sądze iż akcja nie będzie sie toczyć w tym samym czasie co w oryginale.
No i chciałbym zobatrzyć snene spalenia Fredda.

użytkownik usunięty
Jacob_Voorhees

Być może zobaczysz "snene spalenia Fredda", jeśli wyślesz list do producentów, w którym wytłumaczysz im co to jest snena.

"A no i czywiście Glany, w dawnych filmach (jest to widoczne najbardziej w nowym koszmarze) nosił długie buty wiec tu moga dać moje ulubione buty czyli - Glany."
- chcialbyś takie mieć, no nie...

ocenił(a) film na 5

A ja uważam, że jakieś nowe spojrzenie by się przydało, chociaż na pewno słynnego sweterka by mi brakowało

ocenił(a) film na 4
Jacob_Voorhees

Ty się odczep od starej rękawicy!!! ta z nowego koszmaru była tak samo beznadziejna jak i cały film...

fartas

Film nie był aż taki zły .. ale rękawica beznadziejna.

ocenił(a) film na 4
fartas

"Nowy Koszmar" był znakomity, lepsza od niego była tylko pierwsza część. Wes Craven najlepiej zna się na temacie Krugera. Nie sądzę żeby remake (czy też reboot) dorównał wspomnianym wcześniej filmom. Oczywiście do kina wybiorę się z czystej ciekawości, bo zawsze byłem wielkim fanem Freda.

ocenił(a) film na 4
Jacob_Voorhees

Najlepiej tak jak na okładce książki Jeffreya Coopera "Koszmar z Elm Street"
http://www.antykwariatmole.abc24.pl/default.asp?kat=50201&pro=398959#top_sklepu

ocenił(a) film na 4
Wiencor

Niby trzecia część ale okładka z piątej (zaprojektowana przez Matthew Peak`a)