Koszmar z ulicy Wiązów

A Nightmare on Elm Street
2010
6,0 60 tys. ocen
6,0 10 1 59871
4,0 22 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów

Czy tylko mnie drażni, że w tej serii filmów, snem jest uważane wszystko? zamkniesz oczy, nie wejdziesz nawet w fazę snu, już masz sen, idziesz ziewniesz, już śnisz, stracisz przytomność w jakikolwiek sposób, już śnisz, umierasz, ale mózg dalej pracuje (nie żyjesz), ale śnisz.

Spidey_

No to nieco irytujące. Równie dobrze mogliby oberwać piłką do kosza i stracić przytonmność co wzieliby za sen. Troche zawyżyli panowanie snu by dać moc Kruegerowi

dawid10809

Też tak uważam, ale mi się jednak podobał i dodatkowo ten film pokazuje, że nie można dokonywać samosądów.

tomi0001

Tzn bardziej wg mnie pokazuje że dziecipm nie można ufać

ocenił(a) film na 7
Spidey_

Uważasz, że powinniśmy tracić czas oglądając jak ktoś przez kilka minut leży i powoli zasypia i dopiero jak wejdzie w fazę głębokiego snu wpuszczać Freddiego?

Spidey_

Właśnie też się nad tym zastanawiam.. Przecież śnisz dopiero po jakimś czasie od zaśnięcia... A oni lekko zamykali oczy i już,że mają sny :/

Opheliac89

No a najlepsze było z tym jednym chłopakiem, zginął we śnie... ale mózg jeszcze pracuje, więc co? jak nie żyje, ale umarł śniąc, znaczy, że dalej śpi? xD

ocenił(a) film na 5
Opheliac89

Podobno śnimy od razu tylko często nie pamiętamy swoich snów i wydaje nam się, że nic się nam nie śni. Ile w tym prawdy jednak nie wiem.

ocenił(a) film na 6
Spidey_

Kiedyś (wile lat temu) i parę razy w życiu byłem tak wyczerpany zabawą po szkole i robocie i rzecz jasna nieprzespanej nocy, że śniły mi się rzeczy przez otwarte oczy. Szczególnie jak siadałem następnego wieczora w np. fotelu z braku siły na stanie, to słyszałem głosy w głowie i zaczynały się pojawiać dziwne sceny jakby w zamyśleniu. Umysł płata figle a film to tylko film.
Ale możliwe, że to były też efekty po tym co brałem aby nie spać i balować całą noc :D
Ach ta młodość.