Ten temat jest tylko i wyłącznie do fanów Freddiego!
Głownie chodzi mi o takich co oglądali przygody "Freddiego" za dzieciaka.
Pytania - Czy wybierasz się do kina na nową wersję ?
Dlaczego,na co liczysz ?
Jeśli remake ci się spodoba to będziesz chciał Sequele ?
Pozdrawiam.
1. Tak. Chyba, ze opoznienie dystrybutora bedzie zabojcze ( patrz Piatek 13 )
2. Na obejrzenie mojego ulubionego bohatera horrorowego jeszcze raz
3. Przeciez ten remake to jest sklejka z prawie wszystkich czesci ( od 1 do 7 ).
1. Póki co, polska premiera ustalona jest na 2 tygodnie po oficjalnej, więc na pewno pójdę (może jak mi się spodoba i będzie kasa, to więcej niż jeden raz)!
2. Na dobry horror i film, który wyrówna poziom z pierwszymi trzema częściami tej kultowej serii (bo epizody 4-6 są coraz gorsze, a szóstka to apogeum słabizny) i na ponowne ujrzenie jednego z najlepszych czarnych charakterów w historii kina (mojego ulubionego antybohatera z horrorów)!
3. Ten remake ma zawierać w sobie dużo rzeczy z aż 5 pierwszych części serii, więc jeśli się uda zrobić dobry film (i odniesie on sukces kasowy zarabiając w USA przynajmniej 75 mln $), to mam nadzieje na przynajmniej dwie kolejne części, kręcone w odstępach jednego roku!
Jest to moj ulubiony horror z dziecinstwa i ksiazki i filmy.Mysle, ze ten nowy film nie dorówna starszej wersji.. Klimat w starszych filmach jest nie dopobicia a do tego gral tam mlody Depp =)
jednak na pewno zobacze ale niekoniecznie w kinie..
pozdrawiam!
shamar dawaj tu te swoje dowody, bo ja ze zdjęć i ze zwiastunów widzę tylko momenty z czterech części - 1, 2, 4 i 5! :P
http://nightmareonelmstreetfilms.com/forum/viewtopic.php?t=3535&postdays=0&posto rder=asc&start=0
wklejam to juz w drugim temacie
tak...zdecydowanie się wybieram ponieważ Fredi jest moim ulubinym bohaterem horrorów z dzieciństwa:):)ostatnio oglądałem część 1 i musze przyznać że nadal mnie trzyma w naięciu....jest mistrzowsko zrobiona i ma zabujczy klimat. Dlatego boję sie że mogą skopać ten film:( widze że owstaje tendencja do robienia remaków starych klasycznych horrorów i mam obawy że powstają dla kasy by ściągnąć starych fanów do kina przez co może być położony mniejszy nacisk na jakość...no ale pozyjemy zobaczymy:)wszyscy fani zakładajmy rękawice na rękę i do kin:)
1. Freddy to moj ulubiony czarny charakter, wiec do kina ide na 100%.
2. Poniewaz jak filmy z nim byly wyswietlane w kinach bylem za mlody zeby pojsc i je zobaczyc, wiec film daje mi mozliwosc zobaczenia freda na duzym ekranie :D Licze hmmm nie wiem na co ale na cos slabego i strasznie skopanego w stosunku do oryginalu, i mysle ze film mnie rozczaruje. Ale mimo to ide :D Lepiej zeby sie nastawic na slaby film i zeby pozytywnie zaskoczyl niz odwrotnie ;)
3. Czemu nie! Im wiecej Freddiego tym lepiej! :D
1. Do kina wybiorę się na pewno.
2. Liczę na nawiązania do całej serii i oczywiście podobny klimat.
3. Wątpię.
1. Gdyby grał Robert to poszedł bym od razu a tak jeśli będę miał kasę i nic ciekawszego nie będzie to raczej pójdę, choć obiecałem sobie, że nie dam im zarobić za to, że nawet pomyśleli by robić rimejk Koszmaru tym bardziej bez Roberta.
2. Jeśli się wybiorę to tylko dlatego, że zawsze chciałem zobaczyć pewną demoniczną postać, która zniszczyła moje dzieciństwo, na wielkim ekranie. No i po cichu liczę jednak na jakiś choćby malutki epizodzik Englunda.
3. Wątpię by mi się spodobał, bo oryginał to dla mnie świętość, jednak jeśli byłby to dobry film to wolałbym by został to jeden produkt z innym spojrzeniem na historię Freddiego. Choć znając życie takich ludzi, którzy będą chcieli sprawdzić cóż to Hollywood uczyniło z jednym z najważniejszych filmów w ich życiu, będzie sporo więc film zarobi swoje i powstaną kolejne części. Ale jak tak to wolałbym by nakręcili trzy i nie więcej - solidna trylogia starczy. Tylko oby nie w 3D!
ja oczywiście że pójde na freediego. Oczekuje jednego: jego nieprzecietnego humorku. Cały urok jest we freedim że on z takim humorkiem był. Jeśli zostanie ten film nakręcony jako horror bez zadnych śmiesznych tekstów lub zachowań freediego to będe zawiedziony
Tak też myślę, jednak jakaś złudna nadzieja ciągle we mnie siedzi, że może mają taką super pilnie strzeżoną niespodziankę w postaci Roberta.
Podobnie jak w Terminatorze 4 z Arnoldem...tylko niestety to nie było na lepsze tylko wyło wręcz żenujące,bo po pierwsze to jego tam nie było tylko on użyczył do filmu swoją twarz która spieprzyli komputerowo,przez to wyglądał jak ostatni pedał,ciekawe kogo ciało było...
przepraszam za offtop
nie p...dol GotTheLife, to byla jedyna,godna uwagi scena w tym dennym filmie
Obojętnie czy się uda czy będzie gniotem to nikt niech nie oczekuje że będzie chodzi trochę równa oryginałowi bo to jest niemożliwe.
Obojętnie jak wypadnie to i tak na 100% będą następne część,np: remake "Halloween" totalna klapa,tandeta,krytycy ją zrównali z błotem ale i tak kupę kasy zarobiła i nawet zrobili 2 część która jest jeszcze większa chałą !!
A dlaczego tyle ten gniot zarobił ?
Bo my wszyscy nie płacimy za film dopiero po obejrzeniu jeśli się nam spodobał,tylko płacimy za to chcemy obejrzeć...
Ilość zarobionych pieniędzy Nigdy nie szło z parą z jakością filmu !!
Gdyby była tak możliwość że po seansie jeśli film ci się nie spodobał jest zwrot pieniędzy to uwierzcie mi że np: ta remake "Halloweena" zarobiła by tylko grosze !!
Mało tego właściwie każda(ale nie wszystkie)remake zarobiła by grosze,wtedy by im się odechciało robić takich tandet !!
Ale że tak nie jest to robią to bo właśnie na tym najwięcej kasy trzepią!!
W dupie mają widza,dla nich liczy się tylko pieniądze niC więcej !!
Tak jest smutna prawda !!
no niestety taka jest smutna rzeczywistosć obecnego kina:( jasne że zawsze były robione nowe wersje starych hitów ale kiedys jeszcze chyba starali się zrobić je dobrze, i po drugie nie było ich tak dużo. Teraz natomiast czasy się zmieniły. Najlepiej zrobić remak jakiegos kultowego filmu bo z tego będzie kasa. Dzięki takiej produkcji wytwórnia zarabia krocie płacąc niewielkie gaże mało znanym aktorom jak i całyej ekipie. No niestety gdyby była możliwość zwrotu gotówki to by przestali robić takie gówna i nawet jak by ktos postanowił zrobić remak to by się do tego starannie przyłożył żeby zrobić coś naprawdę dobrego. A tak mamy kino jakie mamy. Jak już napisałem w innym temacie że i tak i tak oni wiedzą że fani serii na to pójdą chociażby z ciekawości pomimo iż z góry każdy zakłada że nie bedzie to rewelacja.
1.Sciagne z torrentow i zaoszczedze 25zeta
2.Bo lubie Freddiego i jego rekawiczke z nozami
3.Nie.I tak krecenie remake'u to profanacja
1. tak
2. w sumie to z czystej ciekawosci
3. zdecydowanie nie. mam nadzieje ze to jednorazowa przygoda
1. Jeśli tylko puszczą w moim mieście to oczywiście;]
2. chcę sprawdzić co im wyszło, liczę na bardziej mroczny klimat, mniej komiksowe podejście do postaci, napięcie i kasującą każdego końcówkę
3. Musiałby być NAPRAWDĘ DOBRY!
Zdecydowanie dla lepszych wrażeń emocjonalnych i wizualnych - tak - kino, obawiam się jednak o reżyserkę,z dwóch względów - niewiele ma w swoim reżyserskim dobytku, a dwa- nie jest to już klasyczny Wes Craven ....choć .....dawał materiały więc można cicho liczyć że swój wkład jakis będzie miał w "obróbkę", w końcu jest prekursorem Freddyego,
Liczę na to.... : że nie spaprają dobrego imienia Koszmaru z ulicy Wiązów ..... że nie zrealizują bajki pt. plastikowe, groteskowe ujęcia i charakteryzacje,że zachowa się ten kultowy styl nawet lat 80ych w realizacji a tym samym że nie będzie zaskrawał o obecnie przedstawiane kino grozy.
Nie chciałabym sequela... czasem warto pozostać na jednym remeaku z lepszym smakiem niż kontynuować i tego smaku się pozbyć...
1. Nie. Zobaczyłam trailery i przeraziła mnie gra aktorska, ale może kiedyś
zdecyduję się obejrzeć w domu na dvd...
3. Chyba nie...
Tak wybiorę się do kina na 95% bo film zapowiada się bardzo
dobrze...patrząc na trailery.
Na co liczę? Na bardzo dobry i straszny remake.
1. Tak!
2.Lubię Freddiego i serie filmów o nim pozatym ma tam zagrać moja ulubiona aktorka.
3.Jasne!
1.Wybieram się bez dwóch zdań przecież Fred to kultowa postać.
2.Na horror który na długo wryje się w pamięć jako najlepszy remake.
3.Myślę że jeśli remake będzie dobry tak.Przecież Freddego nigdy za dużo :)
Ten temat jest tylko i wyłącznie do fanów Freddiego!
Głownie chodzi mi o takich co oglądali przygody "Freddiego" za dzieciaka.
Pytania - Czy wybierasz się do kina na nową wersję ?
Dlaczego,na co liczysz ?
Jeśli remake ci się spodoba to będziesz chciał Sequele ?
Pozdrawiam.
Tak wybieram się do kina.
Na nic nie liczę, po prostu kocham FREEDI'EGO
Jeśli mi się spodoba to tak.
Witam.
Tak, z chęcią wybiorę się na Remake Koszmaru z Ulicy Wiązów.
Pójdę do kina dlatego, że uwielbiam oryginalny Koszmar (tylko 1 część) i chętnie zobaczę jak będzie wyglądała nowa wersja. Z przyjemnością spotkam się z Kruegerem mimo iż gra go Jackie (świetny).
Liczę na przyzwoity powrót do klasyki, odpowiedni ładunek strachu i dobrą zabawę.
Jeżeli będę zadowolony to czemu nie, może być Sequel.
Pozdrawiam.