Oglądając go, zapominałam, że jest animowany :) Można tam znależć wszystko, co chcecie
wiedzieć o religiach i ich wyznawcach. Kota pokochałam od pierwszego słowa, które wypowiedział.
Posiada niezwykłą mądrość życiową, rozumuje jak najwięksi filozofowie i zachwyca wiernością
swojej pani i panu. Polecam wszystkim zainteresowanym filozofią i religiami. :)
Super film. Niby animowany a dzieci pewnie by się na nim nudziły;P Mądry, subtelny, czasami śmieszny, wypełniony refleksją głównie na tematy religijno-filozoficzne. Poruszane są takie kwestie jak rola Boga w życiu człowieka, rasizm, komunizm. Bohaterowie to przedstawiciele różnych religii, niektórzy z nich są fanatykami. Do tego dochodzi bogaty wachlarz charakterów. Polecam. Gdyby takie filmy puszczali w TV o 20 to zrezygnowałbym z zamiaru wyrzucenia telewizora przez okno, z którym nosze się już od dłuższego czasu....;D
Tylko kończy się tak jakoś nagle, brak puenty (pointy?). Uzmysławia jakie byłoby fajne życie bez religii. No i osła żal...
Nie wiem gdzie ten film pokazuje fajne życie bez religii. Pokazuje, że byłoby fajne gdyby była większa tolerancja między wyznawcami poszczególnych religii. Piętnuje fanatyzm, ale nie tylko religijny - np. komunistyczny.