Jest ktoś w stanie mi powiedzieć która wersja jest lepsza(w sensie, ze zabawniejsza): Dubbing pl czy napisy pl?
obejżałam w oryginale cały film a następnie zdubbingowany zwiastun i zdecydowanie polecam z napisami, lepszy klimat :)
ogladalem z 5h temu i nie przypominam sobie ani jednego zabawnego gagu (angielska wersja) wiec spokojnie mozesz ogladac dubbing, jest szansa ze bedzie lepsze.
Bez znaczenia. Film nudny i mega szablonowy *(prawie jak shrek trzeci). Nie jestem masochistą żeby to jeszcze raz oglądać. Co nie znaczy że to zła bajka, po prostu miałem troszkę większe oczekiwania.
Przy grze aktorów np w Harrym Potterze nie mogę znieść dabbingu, ale przy animacjach typu Shrek czy właśnie Kot w Butach wolę dubbing.
Zwykle jestem przeciwna dubbingowi, nawet w filmach dla młodszych widzów typu Harry Potter, ale akurat Shrek czy Kot w Butach (generalnie sporo animowanych filmów, FILMÓW, nie seriali) mają świetny dubbing i dowcipy dostosowane do realiów danego kraju. Próbowałam oglądać Shreka w oryginale i mimo świetnych aktorów podkładających głos nie umywało sie to do 'naszej' wersji.