PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219972}

Kot w butach

Puss in Boots
2011
6,5 88 tys. ocen
6,5 10 1 87536
5,8 40 krytyków
Kot w butach
powrót do forum filmu Kot w butach

może być, koty fajne, teksty ok. Nawet był śmieszny. Jedyne co mi się nie podobało i obniżyło moją ocenę to to jajo. Wydaje mi się że to bez sensu, jakieś jajko, które ciągle musiało się wymądrzać... :D

Marcka_filmweb

Niestety postać jajka nie jest zrozumiała dla większości polskich widzów, w to wszystko przez to, że mało kto z nas w dzieciństwie słyszał o Mamie Gąsce. ;)

ocenił(a) film na 5
Carcasse

Wpisałam w google tą gąskę, ale nic ciekawego nie znalazłam.. Kim ona była? :)

ocenił(a) film na 7
Marcka_filmweb

jajko bylo fajne :P
co noc wielkanoc xD

Marcka_filmweb

To dlatego, że poza angielskojęzycznymi krajami jej rymowanki praktycznie nie są znane. http://en.wikipedia.org/wiki/Mother_Goose
Jake & Jill również pochodzili z jej bajek i byli dwójką dzieci, która próbowała zaczerpnąć wody ze studni. Natomiast Humpty Dumpty to jajko, które siedziało na murze, ale spadło i żaden z ludzi i koni króla nie umieli go poskładać do kupy.

Marcka_filmweb

Film z jajem, ale bez jaj.... Bez rewelacji.

Marcka_filmweb

faktycznie, może znając te angielskie opowieści więcej bym zrozumiała...
mało śmiesznych momentów, były bajki, filmy animowane na których się bardziej uśmiałam

ocenił(a) film na 7
czijo_12

bo to raczej byla przygodowka niz komedia, ale nie przesadzajmy momentow zabawnych bylo pod dostatkiem :)
no mi najbardziej w pamiec weszlo to pod koniec z Jack'iem :D

Shanks1337

owszem, momenty śmieszne były, najbardziej spodobał mi się ten kot, który robił taką śmieszną minę i coś w tylu " wowwwww" :)

ocenił(a) film na 8
Shanks1337

no właśnie. to w pierwszej kolejności byłf film przygodowy, a nie komedia. Czy to tak trudno zrozumieć, że nie każda bajka musi być sypaniem żartów z rękawa? Potem takie arcydzieła jak Rango mają zaniżoną przez buraków ocenę.

Kot w butach to bardzo dobrze zrealizowany film animowany, który w konwencji filmów o Zorro opowiada znane (jak widać nie wszystkim) baśnie w nowy sposob.

ocenił(a) film na 7
keeveek

Zgadzam się z przedmówcą! Dodam, że jeśli ktoś jest kociarzem (jak ja), to z pewnością znajdzie w tym obrazie wiele smaczków dla siebie. Film na duży plus. A co do aspektów komediowych - nie jest to typowo "polski" humor, ale i tak cała sala bawiła się dobrze podczas seansu, a byli na niej ludzie w najróżniejszym wieku.

ocenił(a) film na 7
keeveek

bordza dobrze powiedziane :)