Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 61070
5,1 25 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

Oczekiwałem lekkiej komedyjki, a dostałem niemalże dojrzały western z domieszką SF. Fani Forda będą zachwyceni - grał już kiedyś kosmicznego kowboja (Han Solo) a teraz z powodzeniem zagrał prawdziwego. Film ma cechy prawdziwego westernu - Strzelaniny, krew, dosadny język, bandziory wyjęte spod prawa a do tego tajemniczy bohater z amnezją. Trochę tylko rozczarowują kosmici - raczej mało prawdopodobne żeby istoty o tak zaawansowanym stopniu rozwoju zachowywały się jak prymitywne zwierzęta. Szacunek dla twórców filmu, udało im się dokonać niemożliwego - połączyć SF z westernem i stworzyć całkiem udany film.

ocenił(a) film na 7
Hagan

Zgadzam się, przed seansem poczytałem trochę w necie, i zdecydowałem się iść. Film zrobiony dobrze, mieszanka westernu i sf... zdecydowanie western góra, reżyser udanie wprowadził klimat gatunku. Walka z kosmitami to dodatek, przyznać trzeba że efektowny. Craig fajnie sprawdził się jako kowboj.

ocenił(a) film na 9
wujaniek

Muszę też przyznać że przeraziła mnie scena gdy maszyna kosmitów zamieniła dziewczynę głównego bohatera w popiół - a później on sam znalazł pozostałości - jakieś zęby, zegarki SZOK!!!

Hagan

i ja polecę ten film...
łatwy prosty i przyjemny...