Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 61070
5,1 25 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

3/10

ocenił(a) film na 3

Dno, dałem 3 ze względu na aktorów. Film ma tyle błędów, że oglądanie scen, w których
kowboje "radzą" sobie z cywilizacją która przebyła lata świetlne w jeszcze tak śmiesznym celu jest po prostu żenujące.

ocenił(a) film na 6
blaszczykolo

No cóż, na pewno to nie był najlepszy film jaki w życiu widziałem, ale jako człowiek po traumatycznych przejściach (tak obejrzałem Skyline i to w całości) więc dałem mu aż 6.

ocenił(a) film na 4
pietka33

Dałem 4 - dziwi mnie to, że kilku dobrych aktorów zagrało w takim czymś. Co do Skyline to chyba bardziej mi sie podobał. Statki kosmiczne chociaż nieźle zrobione były tutaj nawet obcy wyglądali jak pokraki z wystającymi z przodu małymi łapkami.

ocenił(a) film na 4
pietka33

no tak przy skyline to arcydzieło:)

ocenił(a) film na 7
pietka33

Skyline moim zdaniem było lepsze od tego filmu - było bardziej wyraziste i dynamiczne.

ocenił(a) film na 7
blaszczykolo

Identyczna sytuacja jak w Avatarze.

tom_1984

no chyba nie do końca identyczna...

ocenił(a) film na 7
Mr_W

A wymień ze 3 różnice.

Obcy, cenny metal, prymitywy pokonują zaawansowanych technicznie - pewne różnice są, ale to detale.

tom_1984

1. Dla Ciebie rasa ludzka była bardziej zaawansowana od tamtej? Ja bym spekulował...
2. Poza tym to ludzie przybyli tam, a nie odwrotnie.
3. Kolejną różnicą jest to, iż główny bohater zdradza swoją rasę.
Metal - tu akurat nie pamiętam o co się nawalali w "Avatarze", nie do końca wiem czy to był metal, ale okej, coś bardzo wartościowego - więc tu się mogę zgodzić, biją się o to samo, ale główny bohater nadal walczy w obronie tego metalu, a właściwie planety.

Poza tym świat 'Avatara" to była przyszłość.

ocenił(a) film na 7
Mr_W

zaawansowana rasa przybywa na planetę prymitywną aby zdobyć cenny metal - w Avatarze to my byliśmy najeźdźcami, tu jesteśmy ofiarami, ale konflikt jest identyczny

to samo było chociażby w Pocahontas

tom_1984

Pocahontas to akurat dobry przykład. ;) fajna bajka tak nawiasem mówiąc.
Powiedz mi jedynie, czemu nazywasz najeźdźców "zaawansowaną rasą", skoro zawsze przegrywają walkę?
Dajmy na to taki 3 metrowy Avatar vs. półtora metra człowieka, wiadomo raczej kto by wygrał, więc nie zawsze obrońcy są słabsi, a nawet jeżeli to nadrabiają to siłą inteligencji itp, itd.
Koniec końców Pandora została obroniona, tak samo Ziemia.

ocenił(a) film na 7
Mr_W

amen

blaszczykolo

tak na prawdę to miał być taka miła bajeczka do obejrzenia i swoją rolę w całości spełniła, a że ocenę tej bajeczki miał podciągać Craig i inni, to już wina reżysera.
ogółem film był raczej przyjemny - choć nie bronię go, to również nie był najlepszy film jaki widziałem.