Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 61070
5,1 25 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

Nie rozumiem chóru narzekających, którzy odsądzają ten film od wszelkich zalet. "Kowboje i
obcy" to nie jest może dzieło zjawiskowe, ale z pewnością dostajemy kawał dobrej rozrwyki,
zrealizowany z polotem. Scenariusz zawiera kilka zaskakujących zwrotów, a Craig i Ford są
idealnie obsadzeni.

Nie rozumiem tych, którzy wściekają się na "nieudane" połączenie gatunków. W 1977 roku
wszedł na ekrany jeden taki film, który krytykowano za mniej więcej to samo - łączenie
fantastyki naukowej z baśniową, statków kosmicznych z bajdurzeniami o rycerzach i
księżniczkach. Tamten film nazywał się "Gwiezdne wojny".

MatronaMala

Też nie spodziewałem się żadnego przełomowego filmu, więc idąc na niego trochę sceptycznie nastawiony, spodziewałem się tylko rozrywki, niczego więcej. Natomiast dostałem naprawdę zgrabnie nakręcony film rozrywkowy, z dobrym tempem i akcją, i dobrze zagranymi rolami. Połaczenie gatunków (do tego miałem największe obawy) wyszło naprawdę świetnie, mnie to w ogóle nie raziło, przyjąłem tę konwencję i pomyślałem sobie, że skoro wg niektórych teorii obcy odwiedzają ziemię od tysięcy lat, to czemu nie mieliby zjawić się na dzikim zachodzie :)

ocenił(a) film na 8
d_devil_2

Miło przeczytać jakieś głosy rozsądku. Mam wrażenie że nastała jakaś moda na obsobaczanie rozrywkowych filmów. Świetnie zrealizowany i doskonale zagrany film oparty na zabawnym pomyśle. Ze wszech miar godny polecenia. A na filmwebie jakieś dzikie ataki, przeczytałem nawet że to najgorszy film roku! Przez chwilę zastanawiałem się czy to nie jakaś wojna dystrybutorów?