PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=193505}

Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 60989
5,0 33 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

No cóż, za chwilę po moim poście ktoś się doczepi, że nic nowego nie wniosłem do oceny filmu aby zakładać kolejny temat. Chciałem, się podpiąć pod którymś poniżej jednak jest tam taki chaos, że potencjalny czytelnik głupieje. Jedni robią wodę z mózgu kręcąc filmy drudzy stawiając opinie. Również nie jestem fanatykiem, czy też koneserem filmów sf, co nie znaczy, że oglądam je jak to ktoś określił bo lubię sadomasochizm. Jeśli chce się o czymś dyskutować trzeba to zobaczyć, posłuchać itd. Film generalnie można zakwalifikować do tych udanych, co nie oznacza, że znowu nie było trochę monotonizmu wprowadzonego. Film prawie dwie godziny, mógł ostatecznie zakończyć się po 1.30. Efekty, i pomysł (dziki zachód) wyszły w miarę dobrze, Jeśli znowu ktoś upatrzył się jakiś niestworzonych rzeczy to przypominam, że był to fantasy, SF a nie dokument. Ogólnie dla lubiących ten rodzaj filmów godny polecenia.

robert_wyderka

nic dodac nic ujac :)

ocenił(a) film na 7
robert_wyderka

Film z gatunku "lekko, łatwo i przyjemnie". E zasadzie nie ma się czego przyczepić. Ot takie lekkostrawne danie na czwartkowe w moim przypadku popołudnie.7/10

ocenił(a) film na 6
gollas

Dokładnie, lepiej było pooglądać coś co było w sumie przewidywalne pod kątem fantastyki (obcy) niż wymuszane odgrzewane jakieś placki typu kac vegas 2. Już boje się chwycić za kac wawa po recenzjach i po samym pomyśle twórców. Nic własnego, przypomina mi się film sami swoi - Kochaj albo rzuć _ My tu w Ameryce mamy wszystko największe, najlepsze.... A polak głupi wszystko kupi.