Kowboje i obcy

Cowboys & Aliens
2011
5,6 61 tys. ocen
5,6 10 1 61070
5,1 25 krytyków
Kowboje i obcy
powrót do forum filmu Kowboje i obcy

Gdyby to ode mnie zależało to zagłosowałbym na "C&A" w następujących kategoriach : najlepszy film, najlepszy aktor drugoplanowy (Harrison Ford), najlepsze zdjęcia, najlepsza muzyka, najlepsze efekty specjalne, najlepszy dźwięk i najlepsze efekty dźwiękowe.

ocenił(a) film na 6
daniel_bielak

bez przesady

użytkownik usunięty
daniel_bielak

Nie uważam, że ten film jest materiałem oskarowym, ale mimo to wyśmienicie się na mim bawiłem i zupełnie nie rozumiem tak niskiej oceny na Filmwebie (Colombiana ma wyższe noty? Conan też?). Porządny film i moim zdaniem udany z artystycznego punktu widzenia eksperyment o czym pisałem już gdzieś w swoim wątku.

ocenił(a) film na 5
daniel_bielak

Według mnie połączenie westernu i sience fiction (ściślej kowbojów i kosmitów) to dobry pomysł.
Film świetny, muzyka świetna, statki obcy też świetne. No tylko obcy mi nie pasowali , wyglądali na tak prymitywnych i w zasadzie tak samo się zachowywali więc zastanawiam się jak oni te statki zrobili.
Ale według mnie to jedyny minus w tym filmie, bo film jak już wspominałem był rewalacyjny

ocenił(a) film na 5
daniel_bielak

Daj spokój...

ocenił(a) film na 5
daniel_bielak

to całe szczęście, że nie od Ciebie to zależy:)

Jonczyq_2

A gdyby odemnie:
Najlepszy film Transformers 3
Najlepszy reżyser Michael Bay
Najlepszy scenariusz Sucker Punch
Najlepsza muzyka Sucker Punch
Najlepsze efekty Transformers 3

ocenił(a) film na 5
transformers567_fw

to całe szczęście, że nie od Ciebie to zależy ;)

daniel_bielak

Jedyny plus to pomysł na połączenie westernu z SF. Tego chyba jeszcze nie było. Jednak ten mix mi się osobiście nie podobał i jest przestrogą dla innych którzy chcieliby to powtórzyć . Oczywiście wszystko zależy od gustu ale jak napisałem chociaż lubię obie kategorie filmowe wyglądało to trochę śmiesznie jak "obcy" i Indianie uganiali się po prerii /Ładne widoki/ . Ford +Craig już myślą o emeryturze?W ogóle nie wykorzystali swoich możliwości aktorskich -tylko pytanie czy mogli w takim filmie.....