Nie patrzmy na zgodność filmu z historią, lecz na sam film. Uważam, że jest świetny. Dobra obsada i gra aktorska, klimat bitew rodem z Władcy Pierścieni, piekna sceneria dobry scenariusz. Bardzo fajny
No właśnie, też tak myślę. Według mnie filmy tego typu nie mogą idealnie odzwierciedlać wydarzeń historycznych. Filmy są po to, żeby pojawiała się w nich także fikcja. Jeżeli chcielibyśmy oglądać wydarzenia w pełni autentyczne musielibyśmy oglądać reportaże albo filmy dokumentalne. Król Artur bardzo mi się podobał. Tworzył niesamowity klimat. Oglądałam go jak urzeczona.
No legendę Artura filmowano już z różnymi skutkami,a ta niby historyczna nie jest zła ale braki ma,nie do ukrycia.
Zgadzam się z Tobą... Według mnie ten film wyszedł im znakomicie. Tylko szkoda mi Lancelota i tych innych rycerzy...
Zgadza się ja od samego początku gdy go obejrzałem tj. wersję reżyserską daję mu 10/10 !!!
Ten film jest genialny w całokształcie:
1. cudowna muza
2. perfekcyjnie dobrana obsada pod każdą rolę
3. genialny klimat
4. genialny montaż
5. fantastyczna gra aktorska
Jak łatwo jest oceniać siedząc przed monitorem a jak ciężko dostrzec ciężką wielomiesięczną pracę nad tworzeniem filmu.
Dziwię się tym żałosnym ludkom niedostrzegającym w tym filmie niczego i dającym mu zaniżone noty od 1-5/10 - ci ludzie są żałośnie upośledzeni i żal mi ich.