PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90977
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

Nie patrzmy na zgodność filmu z historią, lecz na sam film. Uważam, że jest świetny. Dobra obsada i gra aktorska, klimat bitew rodem z Władcy Pierścieni, piekna sceneria dobry scenariusz. Bardzo fajny

ocenił(a) film na 9
FanOfFilms

No właśnie, też tak myślę. Według mnie filmy tego typu nie mogą idealnie odzwierciedlać wydarzeń historycznych. Filmy są po to, żeby pojawiała się w nich także fikcja. Jeżeli chcielibyśmy oglądać wydarzenia w pełni autentyczne musielibyśmy oglądać reportaże albo filmy dokumentalne. Król Artur bardzo mi się podobał. Tworzył niesamowity klimat. Oglądałam go jak urzeczona.

WhiteRoses2410

No legendę Artura filmowano już z różnymi skutkami,a ta niby historyczna nie jest zła ale braki ma,nie do ukrycia.

FanOfFilms

Zgadzam się z Tobą... Według mnie ten film wyszedł im znakomicie. Tylko szkoda mi Lancelota i tych innych rycerzy...

ocenił(a) film na 10
FanOfFilms

Zgadza się ja od samego początku gdy go obejrzałem tj. wersję reżyserską daję mu 10/10 !!!
Ten film jest genialny w całokształcie:

1. cudowna muza
2. perfekcyjnie dobrana obsada pod każdą rolę
3. genialny klimat
4. genialny montaż
5. fantastyczna gra aktorska

Jak łatwo jest oceniać siedząc przed monitorem a jak ciężko dostrzec ciężką wielomiesięczną pracę nad tworzeniem filmu.

Dziwię się tym żałosnym ludkom niedostrzegającym w tym filmie niczego i dającym mu zaniżone noty od 1-5/10 - ci ludzie są żałośnie upośledzeni i żal mi ich.