PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90977
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

Zdaję sobie sprawę z wad tego filmu, ale że mało takich obrazów powstaje, więc doceniam każdy większy wysiłek.

Ósemka tylko za znacznie lepszy director's cut, bo wersja podstawowa to max 6/10.

ocenił(a) film na 10
Pomyslowy_Dobromir

Ja od samego początku gdy go obejrzałem tj. wersję reżyserską daję 10/10 !!!
ten film jest genialny w całokształcie:
1. cudowna muza
2. perfekcyjnie dobrana obsada pod każdą rolę
3. genialny klimat
4. genialny montaż
5. fantastyczna gra aktorska

Jak łatwo jest oceniać siedząc przed monitorem a jak ciężko dostrzec ciężką wielomiesięczną pracę nad tworzeniem filmu.

Dziwię się tym żałosnym ludkom niedostrzegającym w tym filmie niczego i dającym mu zaniżone noty od 1-5/10 - ci ludzie są żałośnie upośledzeni i żal mi ich.

ocenił(a) film na 7
tomucho77

Na pewno byłbym bardziej ukontentowany, gdyby starano się zrobić film historyczny - tj. bez wciskania kitu, dzisiejszej mentalności bohaterów, no ale na to przy budżetach rzędu 100-150 mln $ nie ma co liczyć. Film ma się zwrócić, więc trzeba robić pod widownię - a docelowym targetem nie jest widz wymagający. Tym niemniej doceniam wysiłek i Director's Cut 8mkę dostaje.

ocenił(a) film na 9
tomucho77

swietne widowisko, a stellan wymiata nawet samego owena :) jak to dobrze ze nie tylko historycy moga ogladac i oceniac filmy, dla mnie to rewelacyjny swiatek sprzed paruset lat, swietni bohaterowie, a nieczesto sa tak fajnie wyrezyserowane filmy z epoki.