PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90977
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

Według mnie to trochę pomieszały im się role Lancelota i Artura. Artur w założeniu miał być silnym władcą, który nie zważa na innych bo trzyma sie własnych (słusznych) zasad, a Lancelot nihilnistą i rebeliantem. Momentami te postaci złączały się w jedną - Artura który robił co chciał, kiedy chciał, bo tak mu sie widziało i Lancelota, który po nim zamiatał. Poza tym Lancelot wydawał się dużo silniejszą postacią niż Artur.
Mogli zamienić im role.

jagh

hmmmm troszke masz tutaj racje zdecydowanie Lancelot zapada w pamiec, co tu duzo kryc te oczeta, ten usmieszek ( a scena gdzie umiera - bardzo efektowna wywolujaca lze w oku i takie zdziwienie ba nie moglam uwierzyc ). Chociaz Artur tez nie byl taki tragiczny ale cos brakowalo... najbardziej dziwna postacia dla mnie jest Dagonet, nie odzywa sie tam wcale wogole, zaledwie kilka slow.... troche za malo jak dla mnie, chociaz ciekawa jest scena jego smierci i znow lezka sie kreci w oczku.... nie wydaje wam sie ze Dagonet kochal sie w Vanorze - kobiecie Borsa??? tak dziwnie ckliwie patrzyl sie na nia jak spiewala ta piosenke..... poza tym film spoko:)

ocenił(a) film na 7
barbarka5_2

Zgadzam się, Lancelot był postacią dużo bardziej wyrazistą, przyćmił Artura.... mam też wrażenie, że gdyby Artura zagrał inny aktor ta postać wypadłaby lepiej. a muzyka świetna!