PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90977
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

polecam zainteresowanym.

OnaAkaPatss.

kotku a oplaca sie??? dobry film???

ocenił(a) film na 10
OnaAkaPatss.

Kilka kluczowych scen wycięto. Polecam wersję oryginalną, bez cenzury. Może to wersja reżyserska, nie badałem, ale te wycięte sceny to jakiś bezsens. Czemu to zrobili? Żeby dać ocenę, że dla 12latków? Kurde.

ocenił(a) film na 8
kyloss1

Dosłownie żenada. jak mogli okroić ten film w taki sposób. Może sceny, które odjęto nie były kluczowe, ale zdecydowanie film traci na wartości. Tuż przed kulminacyjną sceną zrezygnowałem z oglądania, bałem się, że urżną połowę bitwy. TVP do tej pory w porównaniu ze swoimi komercyjnymi konkurentami można było cenić za filmy (bez reklam, solidne tłumaczenie) ale teraz popadła w moich oczach w niełaskę. Wstyd!

ocenił(a) film na 7
OnaAkaPatss.

Dobry film, jednakże sporo traci na tym, że w starciach nie ma krwi. Ponadto Jak kolega wyżej napisał, chyba oglądałem kiedyś inną wersję z bardziej "pikantnymi" scenami.

ocenił(a) film na 7
BubelCk

To dobrze wiedzieć, że wycieli sceny, bo bardzo podobał mi się ten film, ale właśnie brakowało mi paru dodatkowych scen. Po obejrzeniu, tak sobie pomyślałem, że jakby go wydłużyć o te chociaż 20 minut to mógłby być naprawdę świetny, a dzięki Wam dowiedziałem się, że tu TVP maczało palce. A o ile jest dłuższa ta oryginalna wersja? Ale pewnie sporo? Bo było parę takich momentów, że w oczywisty sposób czegoś brakowało, ale myślałem, że tak po prostu ma być. Muszę obejrzeć oryginalną wersję.

ocenił(a) film na 8
barmar

Wersja kinowa trwa 126 min, wersja rozszerzona z mojego DVD 135 min, a dzisiaj w tv 121 min.

ocenił(a) film na 8
OnaAkaPatss.

np jakie sceny wycięto kyloss1 ? Ja oglądałam na 'ale kino' kiedyś i zdawało mi się było wszystko tak samo.