PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6880}

Król Lew II: Czas Simby

The Lion King II: Simba's Pride
1998
7,5 103 tys. ocen
7,5 10 1 103306
6,0 25 krytyków
Król Lew II: Czas Simby
powrót do forum filmu Król Lew II: Czas Simby
ocenił(a) film na 10
Izabela727

Na jedynce masa komentarzy, a tu pustka ^^.

1. Oczywiście Kiara mówiąca do ojca pod koniec!
2. Mufasa mówiący do syna, pod sam koniec.
3. Wygnanie Kovu. Najbardziej dobijające... :(

Poza tym było tego mnóstwo. KLII miał raczej świetny całokształt, niż konkretne sytuacje. Przeciw proporcjonalnie, do swojego poprzednika ;).

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

"KLII miał raczej świetny całokształt, niż konkretne sytuacje. Przeciw proporcjonalnie, do swojego poprzednika ;)."
- Co powiedzieć, sama prawda :) szkoda, że niedopracowano tych sytuacji, wtedy pobił by poprzednika :)

ocenił(a) film na 10
sandy97

Jak dla mnie pobił. Ale to moje zdanie. Więcej na nim poczułem, dużo bardziej urzekła mnie ta historia.

ocenił(a) film na 10
Izabela727

Piosenka "Lulli laj". Mistrzowska, tyle w temacie :)

ocenił(a) film na 10
sandy97

Ja najbardziej lubię "Duch Żyję w nas". Zaraz potem "Jeden z nas".

"Luli laj" uważam za najlepszą (nie licząc "Jeden z nas") rytmicznie piosenkę, na całe dwie części. Niestety, tematyka jako że śpiewana przez czarny charakter, jest mało wartościowa :). Trzeba jednak przyznać, że udało jej się przekazać, co przekazać chciała, czyli: strach, ból i zemstę :P.

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Jakoś inne piosenki mi nie zapadły w pamięć, tylko ta jedna :) nie wiem czemu.
Mnie się tematyka bardzo podoba, widać, że ma ku swojej nienawiści powody :)

ocenił(a) film na 10
sandy97

Ehh... Jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak "powód do nienawiści". A w tej piosence, to moim zdaniem Zira robi z siebie ofiarę. Ale to już ci napisałem :).

Izabela727

Poważnie potraficie wybrać najlepszą scenę? Ja nie potrafię żadnej wyróżnić ponad inne :D chyba za bardzo jestem przywiązana do tego filmu.

ocenił(a) film na 10
smokexthat

No i chwała tobie ;).

Jak pisałem: KLII miał raczej świetny całokształt, niż konkretne sytuacje. Przeciw proporcjonalnie, do swojego poprzednika ;).

Dla mnie i tak Mufasa i Rafiki kładą wszystkich na deski ;).

andrzej_goscicki

Mufasa to był normalnie gigant przy swoim bracie Skazy. Simba odziedziczył budowę po ojcu:D A najlepszy tekst jaki padł w Królu Lwie 2 to... My i Oni to Jedno.

ocenił(a) film na 10
Kane777_filmweb

Co do tekstu to się zgodzę. Również jestem przywiązana bardziej do drugiej części i ją wolę. Wychowałam się na niej. Pierwszą część obejrzałam stosunkowo niedawno. Co by tu powiedzieć.. Wspaniała muzyka. Najbardziej podoba mi się 'Duch żyje w nas'. Słucham jej w różnych językach, lecz już od dawna wiadomo, że to nasz kraj jest mistrzem dubbingu :)

Izabela727

-Wygnanie Kovu
-Scena w której Mufasa mówi do Simby
-Scena w której Simba rozmawia z Kiarą o jej powinnościach. Widać, że Simbie zależy na córce. A potem jeszcze ,,Jeden głos". ,,Jeden głos, ja i ty. Ziemia, niebo, radość, łzy. Niestraszny nam jest żaden cios". Od razu widać, jak Simba kocha córkę. ;)

ocenił(a) film na 10
Salina

Zgadzam się co do trzeciego punktu! A co do dwóch pierwszych... Odpowiedź jest na samej górze ;).

ocenił(a) film na 9
Izabela727

Zira z Kovu w zębach vs Simba z Kiarą. I wyraz pyszczków lwiątek.