PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597073
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Ścieżka dźwiękowa

użytkownik usunięty

Mam pytanie do osób, które były w kinie na nowej wersji Króla Lwa. Czy głosy bohaterów i piosenki pozostały niezmienione? Bo słyszałam jakieś plotki o nowej ścieżce dźwiękowej, a tego bym zdzierżyć nie mogła :P Chciałam zabrać na film moją młodocianą kuzynkę, która Simby nie widziała, ale muszę być pewna że usłyszę tych bohaterów co przed laty :)
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :*

ocenił(a) film na 10

Dubbing i piosenki są niezmienione, ale "Krąg życia" jest ten z Edycji Specjalnej.

ocenił(a) film na 10

Potwierdzam - usłyszysz tych bohaterow co przed laty, więc śmiało zabieraj kuzynkę. Jedyne co zmieniono to "Krąg Życia" z początku filmu - zdecydowano się na wersję z edycji rozszerzonej dvd (IMAO gorszą i mniej wierną oryginałowi), resztę pozostawiono nietkniętą.

użytkownik usunięty
krzysztofinski

Dziękuję Wam bardzo :) W piątek idziemy z kuzynką do kina. Jak wrócimy napiszę czy jej się podobało. Sama jestem ciekawa, bo dzieciaki teraz oglądają trochę inne rzeczy. No cóż, zobaczymy, jestem dobrej myśli ("Piękna i Bestia" jej się podobała więc ten film chyba też powinien).

powiem tylko, że Pumba w niektórych sekwencjach głosowych mówi głosem kogoś innego, nie jest to na pewno Emilian Kamiński ;)
A co do muzyki to nic się nie zmieniło.