PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

...::: KrÓl LeW :::...

użytkownik usunięty

Jest to najlepszy film Walta Disney'a jaki kiedykolwiek widziałam!!! Oceniam go tak, ponieważ jest to pierwsza bajka Disney'a, którą obejrzałam, miałam wtedy 3 lata, byłam małym dzieckiem i zachwycałam się Królem Lwem!!! Teraz mam 16 lat, od tamtej pory widziałąm ten film z 1 000 000 razy i nadal mi się podoba i jest to moja ulubiona bajka!!! Dlatego też uważam, że post Diany, że Król Lew się jej nie podobał wynika z tego, że obejrzała tę bajkę niedawno jako osoba dojrzała i nie potrafi ocenić jej z punktu widzienia małego dziecka!!! Domyślam się, że większość osób powinna się ze mną zgodzić :):):)
Ja pamiętam, że do dziesiątego roku życia obejrzałąm tyle filmów Disney'a, że do dzisiaj mi się wszystkie podobają (ze szczególnym wyróżnieniem oczywiście dla Króla Lwa :):):)), każdy ma w sobie tę magię jaką powinna mieć bajka by dotrzeć do widza (zazwyczaj młodego)!!! Mam porównanie, ponieważ dzisiejsze bajki, nie są już takie same!!! Oczywiście nie mówie o SHREK-u czy Epoce Lodowcowej, ponieważ to są bajki dla młodej młodzieży, które mają nas bawić, mówie tu o bajkach typu Gdzie jest Nemo??? ta bajka jest coś typu dawne Disney'owskie, ale to już nie jest to samo, czegoś tu brak!!! Przynajmniej ja tak czuje!!! Albo widzieliście kontynuacje Kopciuszka??? Po prostu żenada, tak jak mogę powiedzieć, że Kopciuszek to klasyka tak powiem, że Kopciuszek 2 to dno!!! Jeżeli ktoś widział oby dwie części to wie o czym mówie!!! Z nowych filmów Disney'a podobał mi się tylko Mój brat niedźwiedź, ale to na serio chyba wyjątek!!!
Na koniec dodam, że w Królu Lwie są jeszcze cudowne piosenki, którymi można się zauroczyć, żadna inna bajka takich pięknych piosenek nie ma, Pieśń o miłości, jak Nala śpiewa z Simbą to coś po prostu olśniewającego!!! KRÓL LEW RZĄDZI I KONIEC KROPKA :):):)!!!

Pozdrawiam, Agnieszka :*:*:*

PS. Jeżeli coś niezrozumiale napisałam to przepraszam, ale czasem zdania mi się nie kleją :P:P:P Buźka :*:*:*