PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

3D POLECAM

ocenił(a) film na 10

Cos wspanialego,odrazu na poczatku filmu jak tylko slonce wschodzi poleciala mi lza,efekty bomba,jakos dzwieku niesamowita az mialam ciarki.Piosenka Skazy wymiata ;DD Ryk simby na sam koniec, i to jak Mufasa mowi PAMIETAJ KIM JESTES ! cudo :) jeden minus zmieniona glowna piosenka "krag zycia", reszta taka sama jak orginal. Plakalam prawie przez caly film :)
Ahhh warto powrocic do lat mlodosci :))))))))))))))

użytkownik usunięty
Bonnie807

Ktoś w końcu napisał to, co ja sama czuję, co do słowa. :) "Król Lew", to najpiękniejsza bajka jaką kiedykolwiek widziałam!!!

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Bonnie807

Mam ochotę się wybrać, czy zachowano oryginalny dubbing PL ?

ocenił(a) film na 10
wilu17

Zdecydowanie polecam. Dubbing jest oryginalny, czasami coś jakby się wlecze tekst w piosenkach, znam polski soundtrack na pamięć, więc łatwo to zauważyć. Poza tym pierwsza piosenka (Życia Krąg) jest z wydania dvd, nie z wersji kinowej 1994. Mam wrażenie, że doszło kilka ujęć ale ciężko powiedzieć po jednym obejrzeniu.

użytkownik usunięty
Vendetta_2

powiem tak: też zauważyłem te różnice jak byłem 3 dni temu na wersji 3D. Pani od Kręgu Życia jakoś dziwnie zawodziła moim zdaniem, a piosenka Strasznie już być tym królem chcę w wykonaniu Simby też jakoś taka ińsza niż to oglądałem niedawno. Na pewno na wielki plus dźwięk. Po prostu cudownie można było się poczuć. Cisza w kinie idealna więc można było się rozkoszować muzyką i dźwiękami. Drżenie podłogi przy głębszych dźwiękach, ryk Simby na końcu i "Morderca!" Skazy zabrzmiały po prostu pięknie.. aaa zapomniałbym o walce Simby ze Skazą zdawała mi się trwać wiele dłużej :D Ale wtedy ta muzyka+te dźwięki, ten widok - nie wiem jak to ogarnąć. Było pięknie. 3 dni temu a wszystko ciągle gdzieś we mnie żyje. Na pewno nie żałuję wydanych pieniędzy! Poszedłbym z miłą chęcią jeszcze raz, ale za dużo wydatków na głowie.

ocenił(a) film na 10
wilu17

Pewnie ! Wszystko jest super :) Goraco Polecam

ocenił(a) film na 10
Bonnie807

Dla mnie to najlepsza bajka na świecie, ale to "całe 3D" raczej do mnie nie przemawia. Wolałbym zobaczyć ten film jeszcze raz w kinie, ale w 2D!!! :)