Cos wspanialego,odrazu na poczatku filmu jak tylko slonce wschodzi poleciala mi lza,efekty bomba,jakos dzwieku niesamowita az mialam ciarki.Piosenka Skazy wymiata ;DD Ryk simby na sam koniec, i to jak Mufasa mowi PAMIETAJ KIM JESTES ! cudo :) jeden minus zmieniona glowna piosenka "krag zycia", reszta taka sama jak orginal. Plakalam prawie przez caly film :)
Ahhh warto powrocic do lat mlodosci :))))))))))))))
Ktoś w końcu napisał to, co ja sama czuję, co do słowa. :) "Król Lew", to najpiękniejsza bajka jaką kiedykolwiek widziałam!!!
Pozdrawiam.
Zdecydowanie polecam. Dubbing jest oryginalny, czasami coś jakby się wlecze tekst w piosenkach, znam polski soundtrack na pamięć, więc łatwo to zauważyć. Poza tym pierwsza piosenka (Życia Krąg) jest z wydania dvd, nie z wersji kinowej 1994. Mam wrażenie, że doszło kilka ujęć ale ciężko powiedzieć po jednym obejrzeniu.
powiem tak: też zauważyłem te różnice jak byłem 3 dni temu na wersji 3D. Pani od Kręgu Życia jakoś dziwnie zawodziła moim zdaniem, a piosenka Strasznie już być tym królem chcę w wykonaniu Simby też jakoś taka ińsza niż to oglądałem niedawno. Na pewno na wielki plus dźwięk. Po prostu cudownie można było się poczuć. Cisza w kinie idealna więc można było się rozkoszować muzyką i dźwiękami. Drżenie podłogi przy głębszych dźwiękach, ryk Simby na końcu i "Morderca!" Skazy zabrzmiały po prostu pięknie.. aaa zapomniałbym o walce Simby ze Skazą zdawała mi się trwać wiele dłużej :D Ale wtedy ta muzyka+te dźwięki, ten widok - nie wiem jak to ogarnąć. Było pięknie. 3 dni temu a wszystko ciągle gdzieś we mnie żyje. Na pewno nie żałuję wydanych pieniędzy! Poszedłbym z miłą chęcią jeszcze raz, ale za dużo wydatków na głowie.