PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597001
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Jest masa animacji ,które są lepsze od tego

D1999

Nareszcie znalazł się ktoś rozsądny. Za dużo dzieci jest na Filmweb.

McLlovin

Na FW to za dużo jest takich trolluchów jak ty. :*

Slaught

Przynajmniej bajek dla dzieci nie oglądam.

użytkownik usunięty
McLlovin

Nie oglądasz to co się wypowiadasz ?

A co nie mogę.

ocenił(a) film na 10
McLlovin

Faktycznie! Trzeba oglądać Kill Bill, 300 i Grindhouse! Tam krew się bezsensownie leję, a bohaterów można prędzej znienawidzić niż polubić! To jest film dla dorosłych!

Ehh... Osoba twierdząca że film animowany to "bajka dla dzieci" jest... Co tu dużo mówić: Dzieckiem! Prawdopodobnie nastolatkiem.

andrzej_goscicki

Tak jestem nastolatkiem i co z tego. Ja nie rozumiem jak ktoś kto nie jest dzieckiem może dać 10 dla "Król Lew". Dla mnie to żałosne.

ocenił(a) film na 10
McLlovin

No żałosne jest, że sam jesteś dzieckiem i starasz się "myśleć" jak dorosły. Bo czym jest stwierdzenie, że tylko dzieciom może podobać się taki film, jak nie udawaniem dorosłego? Rozgraniczasz co jest "dorosłe" a co "dziecinne".

Poza tym, ja znam dzisiejsze młode środowisko. Mam młodszego brata i dobry kontakt z synem kolegi. Wiem że u was oglądanie bajek to obciach i wy wszyscy biegacie w kółko wrzeszcząc "THIS IS SPARTA!" i wcinacie w to kilka wulgarnie barwnych słówek. Jednakże bajki niekoniecznie są da dzieci. Takie twierdzenie jest schematycznym myśleniem i "uleganiem presji grupy".

Pozdro ;).

użytkownik usunięty
andrzej_goscicki

Ale to nie jest film na 10!

ocenił(a) film na 10

Znaczy się że "Król Lew"? Bo to jest zwykła kwestia gustu. Ktoś może ocenić na 10 (ja np.) albo na 1. Jedyny błąd jaki Pan Nastolatek (pewnie się będzie jarał że go "Pan" nazwałem) popełnia, to wmawianie wszystkim swojej racji i brak szacunku dla cudzego zdania, baaaardzo agresywnie podkreślany.

użytkownik usunięty
andrzej_goscicki

Ja mam 18 lat i króla lwa widziałem wczoraj pierwszy raz w życiu, potem obejrzałem dwójkę i dziś zamierzam zobaczyć trójkę! Nie mam takiego wrażenia, że widziałem bajkę! Znaczy się ja animacje odbieram jako filmy a bajki to dla mnie te co lecą na CN :P

ocenił(a) film na 10

Jakoś nie zrozumiałem zbytnio sensu tej wypowiedzi i jak ona miała się do mojego postu... Wybacz ;P.

Z ciekawości zapytam: Jak się II podobała? I uprzedzę że moim zdaniem 3 jest najgorsza ze wszystkich części i gdybym mógł cofnąć czas, to bym jej nie oglądał. Ale obejrzyj, wyrób sobie własne zdanie. Kto wie? Może ci się nawet spodoba?

użytkownik usunięty
andrzej_goscicki

Pierwsza część na 8 druga na 7 trzecia pod znakiem zapytania!

ocenił(a) film na 10

Ja obydwie na 10 oceniłem, ale II ma tę "mocniejszą" dziesiąteczkę :P. Wzbudziła we mnie głębsze emocje, choć nie dużo głębsze :).

Natomiast trzecią część na 5 i TYLKO ze względu na sentyment do dwóch poprzednich części (a konkretnie do jedynki).

ocenił(a) film na 10
McLlovin

Ok, chcesz konkretów, argumentów... to może najpierw sam podaj te konkrety i argumenty według których nie lubisz Króla Lwa. Co Ci się w nim nie podoba? Jeśli chcesz normalnej dyskusji na poziomie to odpisz podając argumenty.

ocenił(a) film na 10
Dentarg

No i właśnie to jest najlepsze. To dziecko nie potrafi nawet sformułować porządnego argumentu ;). Wszystkie jego posty zniżają się do: "Tylko dzieci oglądają bajki".

Nie ma to jak być dzieckiem i zarzucać innym dziecinność :D.

andrzej_goscicki

To jeszcze nic:
"w przeciwieństwie do ciebie jestem tolerancyjny i nie przeszkadza mi to że on się innym podoba lub nie
wyluzuj każdy ma inny gust" --> http://www.filmweb.pl/film/Requiem+dla+snu-2000-9136/discussion/spodziewałem+się +czegoś+lepszego ,1924559

I weź tu zrozum człowieka z rozbieżnością poglądów... ^^

ocenił(a) film na 10
Slaught

No bo oczywiście chodziło o niego ^^.

Hipokryta i troll. Nic dodać, nic ująć ;).

McLlovin

To ja już wolę oglądać filmy animowane dla dzieci, niż być takim trolluchem jak ty. :*

Slaught

Wolę być "trolluchem" ("troluch" - naprawdę musisz być dziecinny) niż byc tobą.

McLlovin

Ależ oczywiście, bądź sobie "dorosłym" trollem (trolluch cię ubódł? przykre...), na dodatek piszącym w arogancki sposób. Droga wolna. :) Dla ciebie mogę być i dziecinnA, misiaczku. :* Nie działają na mnie opinie ludzi, których nie znam osobiście (czyt. internetowych anonimków), więc się tak nie wysilaj. :*

Slaught

Nie powinieneś już spać o tej porze.

McLlovin

Nie, ale ty powinnaś.

ocenił(a) film na 10
McLlovin

Nie powinieneś się uczyć do poprawki w wakacje?

McLlovin

To jest film z 1994 roku. Co ty w dzieciństwie oglądałeś?

McLlovin

Szkoda mojego dziennego limitu wypowiedzi na dyskusje z dziećmi. Tylko pamiętajcie, codziennie o 19:00 macie swoją ukochaną wieczorynkę, a potem grzecznie do łóżka, bo czas na bajki się skończył i dorośli chcą obejrzeć jakiś porządny film. (KOPIA)

McLlovin

Szkoda, że nie ma limitu na głupie wypowiedzi. Pisałabyś po jednym poście dziennie. :*

ocenił(a) film na 10
D1999

Jest mało animacji z 1994 roku, które są lepsze od tego.

ocenił(a) film na 10
roms21

Rozmawiamy z osobą z 1999. Jak widać w jego filmach, woli dzisiejsze animację typu "Shrek" i "Kung-fu Panda". Po prostu jesteśmy ludźmi z innej epoki, nie ma co się kłócić ;).

PS: Jego oceny są... Dziwnę... Wszystkie Harry Pottery na 1... Wygląda jakby w ogóle ich nie oglądał... Do tego "Shrek Trzeci" i "Shrek" kolejno ocenione na: 2 i 4, podczas gdy dwójka i czwórka na 10 i do ulubionych... Niczego nie sugeruję, ale warto byłoby sprawdzić, cóż to za osoba jest...

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Wiesz, jakby nie było oceniać może jak mu się podoba. Liczę tylko, że naprawdę widział te produkcje. A jakbyś każdego takiego chciał tępić to życia nie starczy...

ocenił(a) film na 10
roms21

Tępić? Czemu? Po prostu jego oceny wydają mi się dziwne. Jak dla mnie wszystkie części "Shrek'a" niewiele się od siebie różnią, a on dosłownie przeskakiwał co jeden, oceniając wyjątkowo nisko. Trolle istnieją i trzeba się mieć na baczności ;). Chciałbym tylko potwierdzić wiarygodność użytkownika.

roms21

widziałem poprostu właśnie oceniam tak jak mi się film podoba

ocenił(a) film na 10
D1999

Mam na to szczerą nadzieję ;).

ocenił(a) film na 10
D1999

Może i bym wzięła tą opinię pod uwagę gdyby:

- autor postu wymienił choć 10 animacji lepszych od Króla Lwa
+animacji, które powstały dokładnie w tym samym okresie jak Król Lew
+ animacji, które posiadają równie dobrą historię jak Król Lew

- oraz jeśli autor postu liczyłby się z tym, że znajdą się tacy, którzy również zwracają uwagę na naturalność i miękkość animacji.
Jako, że do tych osób należę, to nie dość, że się nie zgodzę, to jeszcze powiem dość dosadnie "bredzisz waćpan".

Nieniejszym również uznaję, że nie ma co na tego użytkownika zwracać uwagi bo robi tanią sensację. Move on.

Moai

Nie robię sensacji i zakończmy wszyscy już ten temat .Ktoś woli ,,Króla lwa,, a ktoś inny ,,Kung fu pandę,,. NIE MA SIĘ O CO KŁÓCIĆ

D1999

Ja lubię Króla Lwa, Kung Fu Pande, Toy Story i wiele innych bajek, a mam 18 lat co jak będę miał 40 lat to Ja bajek nie mogę lubić? wprost przeciwnie